Actualitate

Protest la MAI. Polițiștii acuză că din cauza lipsei de pregătire doi colegi de-ai lor au ucis un bărbat

Publicat: 21 apr. 2021
Polițist care are o portavoce, iar lăngă sunt aprinse fumigene
La sediul MAI se desfășoară un protest, polițiști îmbrăcați cu tricouri însângerate

Proteste la sediul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI). În stradă au ieșit mai mulți polițiști pentru a-și manifesta nemulțumirile, după ce doi colegi ai sindicaliştilor Europol au fost reţinuţi pentru uciderea unui om. Poliţiştii care l-au imobilizat pe bărbatul pe care l-au ucis în urma unei metode mai dure au fost reținuți. Oamenii legii din cadrul Europol sunt convinşi că incidentul a fost cauzat din cauza lipsei de pregătire tactică. Polițiștii susţin că nu au timp să participe la astfel de pregătiri deoarece aceştia sunt nevoiţi să facă ore suplimentare.

Luni, 19 aprilie 2021, Tribunalul Argeş a hotărât arestarea preventivă a celor doi agenţi de poliţie. Agenții din Piteşti au fost reţinuţi pentru purtare abuzivă şi lovituri cauzatoare de moarte în cazul bărbatului care a fost omorât în timp ce îl evacuau de la o terasă. Inculpaţii vor fi arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Hotărârea Tribunalului Argeş este executorie, dar nu este definitivă, această decizie poate fi contestată la Curtea de Apel Piteşti.

Polițiștii din Argeș sunt acuzați că au ucis un bărbat

Moartea bărbatului în vârstă de 63 de ani este considerată ca fiind una foarte violentă, deoarece a survenit în urma unui politraumatism, iar cauza decesului a fost asfixia mecanică. Bărbatul a murit pe data 16 aprilie 2021, în timp ce era evacuat de la o terasă din Piteşti unde izbucnise un incendiu. Şeful Serviciului de Medicină Legală Argeş, doctorul Dan Manu, a prezentat duminică rezultatele preliminare ale autopsiei.

„Am constatat că moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, iar ca mecanism generator a fost comprimarea părţilor moi ale gâtului şi ale toracelui”, a precizat Dan Manu.

Cazul a fost preluat de către cei de la Parchet. În urma celor întâmplate vineri, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă şi ucidere din culpă, iar cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

Cazul din Pitești, tras la indigo cu cel din SUA

Un caz şocant s-a petrecut vineri, 16 aprilie 2021, care este tras la indigo ce cel din Statele Unite ale Americii, atunci când George Floyd a fost omorât de către oamenii legii. Polițiștii sunt acuzaţi că l-ar fi ucis pe bărbatul de 63 de ani după ce l-au escortat afară de la o terasă la care tocmai izbucnise un incendiu.

Polististii care patrulau în zonă au observat incendiul şi s-au deplasat la fața locului. Aceștia au întâlnit un bărbat care nu voia să părăsească incinta, oamenii legii începând să-l bruscheze. Bărbatul deranjat de gestul poliţiştilor le-a reproşat că nu este normal ceea ce se petrece. În cele din urmă unul dintre poliţişti i-a aplicat o procedură de imobilizare prea dură bărbatului care i-a fost fatală.

”Un echipaj de Poliţie trecea prin zonă, în momentul în care a izbucnit incendiul care a avut loc la bucătăria terasei. Chelneriţa care era în interior a ieşit din bar şi le-a cerut ajutorul. Ea ne-a povestit că unul dintre poliţişti i-a luat extinctorul din mână şi a mers în bucătărie să stingă incendiul şi alţi poliţişti au încercat să îl scoată pe bărbat de pe terasă, pentru că era un incendiu în zonă”, au precizat martorii.

Comentarii
  • Cine nu va lasa sa va pregatiti ,cine nu va lasa sa cititi o carte ,cine nu va lasa sa invatati sa aveti bun simt cine nu valasa sa preveniti nu sa sariti ca niste A…….e . CINE …NIMENI.Asa sunteti selectati asa sunteti educati asa sunteti ..MILITIENI CU BURTA MARE CARE DAU CU PARUL PT.CA ALTCEVA NU STIU .SCUZATI NU TOTI DAR CEA MAI MARE PARTE. Putini oameni multe animale scuze .

  • Desigur ii pot spune „pustiul”! Capcaunule! Raspunde, daca pustiul scotea un cutit?! Daca ai fi politist cum ai fi reactionat cu tanarul daca ar fi scos un cutit, o barda din spatele pantalonilor, sau, daca era mai emancipat, un pistol?! Raspunde

  • Cine nu va lăsa să respectați legea?De ce subestimați inteligenta celor care se adresează Politiei cu o plângere și,, măsluiti dosare penale”? Cine nu va lăsa să fiți corecți? De ce nu aveți minime cunoștințe de psihologie în,, a mirosi’ ‘, persoanele cu deviații de comportament? Cine nu va lăsa să faceți prevenție? Cine nu va lăsa să faceți propuneri de arest preventiv în cazul persoanelor violente fizic, cu recidiva? Cine nu va lăsa să stați de vorba cu cineva care depune plângere și sa aflați mai multe despre cineva reclamat sa faceți legături între faptele unui faptuitor? Spuneți cine, D-lor polițiști!!!! De ce mințiți când vreți sa favorizați pe cineva? De ce va lăsați corupți? De ce nu sunteți imparțiali în dosare penale? De ce murdăriți uniforma statului? De ce stați cu infractorii la masa? De ce-i primiți acasă? De ce nu va faceți voi meseria respectând statutul polițistului? De ce? De ce? De ce? De ce va alegeți aceasta meserie?

  • Pentru asta tăiați le banii moca de chirii, mai ales cele nașpa și cautati-ii la ,,țâdulele,, de studii.
    O sa aveți o mare surpriză!
    Casa cumpărată pe numele lui masa sau tatasu, contract cu ei de chirie pe nașpa, da tot el plătește ratele la casă! Cum se cheamă asta?! Furt!

Adauga un comentariu