International

Protest spectaculos în Spania! Dansatoare de Flamenco, îmbrăcate în negru, au mărșăluit pe străzile orașului Sevilla

Publicat: 09 nov. 2020
Dansatoare de Flamenco îmbrăcată în negru
„Ele mărșăluiesc în negru, jelind întreprinderile mici ucise și locurile de muncă distruse: pictori, croitori, bucătari, muzicieni, producători, școli de dans, oameni care au muncit toată viața și pierd totul."

În semn de protest pentru măsurile dure impuse de autoritățile spaniole, dansatoare de Flamenco au mărșăluit, îmbrăcate în negru, pe străzile din Sevilla, Spania. Acestea își arată susținerea față de micile afaceri lovite de criza provocată de noul coronavirus.

Mai multe fotografii apar într-o postare, ajunsă virală, pe o rețea de socializare, unde este surprins protestul spectaculos din Plaza Nueva din Sevilla. Imaginile sunt însoțite de următorul text:

„Cu câteva zile în urmă, la Sevilla, dansatori de flamenco au mărșăluit împotriva strategiilor pe care guvernele le-au luat pentru a opri pandemia COVID-19.
Ei mărșăluiesc în negru, jelind întreprinderile mici ucise și locurile de muncă distruse: pictori, croitori, bucătari, muzicieni, producători, școli de dans, oameni care au muncit toată viața și pierd totul.”

Spania a impus stare de urgență la finalul lunii octombrie

Pe data de 25 octombrie, Spania a declarat stare de urgență din cauza pandemiei de COVID-19.

Starea de urgență este prelungită pe mai multe luni, conform documentului semnat de consiliul de miniștri spanioli. Toate restricțiile prezente în decretul stării de urgență au fost stabilite pentru 15 zile. Cu toate acestea, reastricțiile vor fi extinse pe o perioadă de șase luni, până cel târziu 9 mai 2021, prevăd președinții comitetelor locale.

În Spania, de la începutul pandemiei, numărul persoanelor infectate a depășit un milion.

Restricțiile stării de urgență includ restricționarea circulației între orele 23.00 și 06.00, dar și limitarea călătoriilor neautorizate în afara orașelor.

De asemenea, sunt restricționate întâlnirile, adunările publice, tocmai pentru că acestea sunt situații care duc la propagarea necontrolată a coronavirusului.

Președinții comitetelor locale au decis că măsurile vor fi ridicate doar în momentul în care pandemia de coronavirus va da semne de scădere a numărului de cazuri.

Această decizie a venit în contextul numărului alarmant de îmbolnăviri cu COVID-19. În acest fel, restricțiile au menirea de a reduce din ce în ce mai mult rata de infectare.

Adauga un comentariu