National

Proteste ale polițiștilor în fața Ministerului de Interne. Aceștia sunt nemulțumiți de înghețarea salariilor bugetarilor

Publicat: 31 dec. 2020
Proteste polițiști
Proteste polițiști

Poliţiştii au ieşti în stradă, joi dimineaţă, în ultima zi din an, fiind revoltaţi de decizia luată de Executiv, de a îngheţa salariile bugetarilor pentru anul viitor.

Aproape 100 de poliţişti au ieşit în stradă în faţa Ministerului de Interne, iar alături de ei sunt şi grefieri din instanţe.

Sindicaliştii au anunţat că dacă nu vor ajunge la o înţelegere cu cei din Executiv, oamenii legii vor fi extrem de indulgenţi când va veni vorba de amenzi şi vor interveni la apelurile primite la 112 în timul maxim de intervenţie.

Ce fac sindicaliştii din poliţie dacă nu se înţeleg cu Executivul

Plafonarea salariilor bugetarilor stârneşte reacţii dure şi în rândul profesorilor. Sindicaliştii din învăţământ anunţă că vor da în judecată guvernul, dacă nu respectă legea care prevede majorarea veniturilor.

De asemenea, Executivul intenționează să îngheţe în 2021 o serie întreagă de alte venituri, precum indemnizația de hrană, sporuri, prime, salariile profesorilor, pensii de serviciu, voucherele de vacanţă.

De asemenea, salariile profesorilor care urmau să fie majorate ar urma să crească tocmai din decembrie 2021.

Salariul minim pe economie şi al profesorilor, în vizor

Aşadar, foarte multe venituri ar urma să rămână în anul 2021 la nivelul anului 2020, după ce Executivul ar vrea să le „îngheţe”, precizând că anul viitor va fi unul foarte dificil din punct de vedere economic.

Astfel, începând din 1 ianuarie 2021, cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor şi primelor se va menţine cel mult la nivelul anului 2020, luna decembrie.

Comentarii
  • Alo,bzi….asta i poză de acum 250 de ani cu raposatul lider de sindicat Ciuhureanu Valentin din Iasi! Ate pe puțin 4-5 ani de cand e,,dincolo” ! Mai actualuzati si voi!

  • au cate 1000 de hepuroi pe luna si nu le ajung salariile!! sa-si dea demisia si e loc la privat pe jumate din cat au acu’ asta daca stiu sa faca ceva!

Adauga un comentariu