National

Protopopul din Țara Hațegului a trecut la cele veșnice. A fost unul dintre cei mai iubiți duhovnici

Publicat: 04 aug. 2021

S-a stins din viață protopopul din Țara Hațegului. Antonie Budiul a fost unul dintre cei mai apreciați preoți din țara noastră. Anunțul trist cu privire la trecerea lui în neființă a fost făcut chiar de către familia sa.

A murit protopopul Antonie Budiul
Zi de doliu în lumea preoției. Protopopul Antonie Budiul a plecat dintre noi. A fost unul dintre cei mai apreciați slujitori ai Domnului. În 2016, Antonie Budiul a primit din partea Patriarhiei Române Crucea Patriarhală, cea mai înaltă distincție pe care o acordă Patriarhia.

Preotul era foarte iubit de către enoriași. Și-a început activitatea în urmă cu mulți ani, când a ridicat un lăcaș de cult în parohia Streisângeorgiu în vremuri grele pentru biserică, mai exact înainte de anul 1990.

Este o mare pierdere pe care toți cei care l-au cunoscut pe preotul Antonie Budiul, o resimt acum și deplâng dispariția acestuia.

Cu profundă tristețe am primit vestea trecerii la cele veșnice a celui care a fost
Pr. Antonie Budiul, Protopop al Protopopiatului Ortodox Român Hațeg.
Dumnezeu să-i așeze sufletul alături de cei drepți! Condoleanțe familiei îndurerate și credincioșilor, greu încercați de această tristă despărțire, a scris pe pagina de Facebook, Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

Antonie Budiul a primit Crucea Patriarhală, cea mai înaltă distincție acordată preoților din Patriarhia Română
Evenimentul prin care Protopopul a primit Crucea Patriarhală a avut loc în 2016.

Înalta distincție i-a fost acordată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la propunerea Episcopiei Devei și Hunedoarei, ca semn de cinstire și prețuire pentru întreaga activitate depusă în slujba bisericii.

Distincția i-a fost conferită cu ocazia sfințirii noului sediu administrativ al Protopopiatului Hațeg din Episcopia Devei și Hunedoarei. Slujba de sfințire a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, alături de Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și al Strehaiei.

Protopopul Antonie Budiul a construit un lăcaș de cult în anul 1990, iar după înființarea Episcopiei Devei și Hunedoarei, s-a implicat la ridicarea sediului administrativ al Protopopiatului Hațeg.

Adauga un comentariu