Eveniment-Social

Provine dintr-o familie cu 10 copii, iar sora ei ce are sindromul Down a influențat-o să studieze asistența socială: „Nu era acceptată de ceilalți copii și simțeam că este tristă” – FOTO

Publicat: 23 iun. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Provine dintr-o familie cu 10 copii iar sora ei ce are sindromul Down a influențat-o să studieze asistența socială Nu era acceptată de ceilalți copii și simțeam că este tristă - FOTO
Beatrice Ioana Iepan pictează icoane de mai bine de șapte ani, are vârsta de 21 de ani și este din Târgu Neamț

Beatrice Ioana Iepan pictează icoane de mai bine de șapte ani, are vârsta de 21 de ani, este din Târgu Neamț și studiază la Facultatea de Teologie Ortodoxă, specializarea Asistență Socială, în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Tânăra provine dintr-o familie cu 10 copii, iar una dintre surorile ei are sindromul Down. De-a lungul timpului, Beatrice a simțit că aceasta este exclusă de ceilalți copii și este tratată într-un anumit fel, iar din acest motiv a ales să studieze asistența socială. Dorința ei este de a schimba ceva în viitor pentru copii care trec prin aceeași situație precum sora ei.

Beatrice pictează icoane cu sufletul și provine dintr-o familie cu 10 copii: „Una dintre surorile mele are sindromul Down și am simțit cumva că este exclusă”

 o poză cu icoanele pictate de către Beatrice Ioana Iepan
Tânăra a început să picteze icoane în momentul în care a intrat la Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” Mânăstirea Neamț

Beatrice Ioana Iepan a început să picteze icoane în momentul în care a intrat la Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” Mânăstirea Neamț, însă pasiunea pentru pictură predomină încă din copilărie.

„Am început să pictez icoane când eram în liceu, la Seminarul Teologic Ortodox «Veniamin Costachi» Mânăstirea Neamț. Deși atunci am început să pictez icoane, această pasiune există încă din copilărie și cred că am moștenit-o de la tatăl meu. Este ceva ce mă liniștește și îmi dă o stare de bine”, declară Beatrice Ioana Iepan, tânăra care pictează cu sufletul.

Tânăra provine dintr-o familie cu 10 copii, iar una dintre surorile ei are sindromul Down. De-a lungul anilor, Beatrice a simțit că aceasta este exclusă de ceilalți copii și este marginalizată, ceea ce a făcut-o să studieze asistența socială, pentru a reuși să lucreze în domeniu și să poată ajuta în acest sens persoane ca și ea sau defavorizate.

„Eu provin dintr-o familie cu 10 copii și am o soră care are sindromul Down și pot spune că m-a influențat să aleg ceea ce studiez în prezent, asistența socială. În perioada copilăriei mele, eu am simțit că sora mea a fost dată cumva deoparte de către ceilalți copii și simțeam că este tristă de asta, am ales un domeniu în care eu să pot ajuta, în acest sens, persoane ca și ea sau persoanele defavorizate”, adaugă Beatrice Ioana Iepan, tânăra care pictează cu sufletul.

Din anul 2020 face voluntariat la Pro Vita

o poză cu icoanele pictate de către Beatrice Ioana Iepan
În prezent studiază  la Facultatea de Teologie Ortodoxă, specializarea Asistență Socială, în cadrul Universității „Alexandru Ion Cuza din Iași”

Beatrice face voluntariat la Pro Vita din anul 2020 și este bursieră în cadrul programului „Sfântul Stelian” de solidaritate pentru familia cu mulți copii. Beneficiarii sunt 100 de copii și tineri din județele Iași, Botoșani și Neamț, care provin din familii numeroase și au rezultate foarte bune la învățătură.

Tânăra mărturisește faptul că de-a lungul anilor a întâmpinat anumite greutăți din punct de vedere financiar, dar în ajutor i-au venit atât bursa de la Pro Vita, cât și voluntariatul pe care îl face la ei. Astfel, a reușit să își facă prieteni, ceea ce i-a prins foarte bine în momentul în care s-a mutat într-un oraș străin.

„Anul acesta termin facultatea, îmi doresc să fac și masterul și vreau să îmi găsesc ceva de lucru în domeniu. De-a lungul vieții am întâmpinat anumite greutăți din punct de vedere financiar, dar le-am depășit, chiar am fost ajutată și de către cei de la Pro Vita, sunt bursieră în cadrul unui program de-al lor. Eu când am venit în Iași, în anul 2020, am ales să fac voluntariat în cadrul Pro Vita, chiar în plină pandemie, ceea ce m-a ajutat foarte mult să depășesc anumite stări, deoarece mi-a fost dificil să mă adaptez.

Pot spune că m-a salvat voluntariatul, pentru că în perioada respectivă au fost organizate anumite activități. Am reușit să îmi fac prieteni și să interacționez cu oamenii, ceea ce m-a ținut pe linia de plutire”, mai spune Beatrice Ioana Iepan, tânăra care pictează cu sufletul.

Tags:
Adauga un comentariu