Eveniment-Social

PS Petru Gherghel, cetățean de onoare al județului Iași – FOTO

Publicat: 27 ian. 2020

Preasfințitul – PS Petru Gherghel, episcop emerit de Iași, a primit titlul de cetățean de onoare al județului Iași. Asta în cadrul evenimentului „Vrerea nației române”, care s-a desfășurat vineri, 24 ianuarie 2020, la Palatul Culturii din Iași. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean

Au mai primit titlul de cetățean de onoare al județului Iași și Înaltpreasfințitul – ÎPS Teofan, arhiepiscop și mitropolit al Moldovei și Bucovinei, și Lucian Flaișer, fostul prefect și președinte al Consiliului Județean Iași. Sunt primele persoane care au primit această distincție din partea Consiliului Județean, hotărâre adoptată în cadrul ședinței Consiliului Județean, desfășurată la 22 ianuarie 2020. Conform hotărârii, pot primi titlul de „Cetățean de onoare al județului Iași” personalitățile care, prin activitatea și realizările lor, au promovat numele și imaginea Iașului în diverse domenii de activitate.

„Vrerea nației române”, organizată pentru a celebra 161 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române

„Vrerea nației române” a fost organizată pentru a celebra 161 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române. În cadrul acestei manifestări, au fost momente artistice susținute de artiștii de la Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, Opera Națională Română, Filarmonica de Stat „Moldova”, actori de la Teatrul din Chișinău și din Ucraina, Ansamblul folcloric „Constantin Arvinte”, dar și diferiți interpreți de muzică populară. Luând cuvântul, PS Petru Gherghel și-a manifestat gratitudinea și surprinderea pentru distincția primită, acest titlu oferindu-i „ocazia să mă întreb ce am făcut ca să-l merit și ce am datoria de a face mai departe pentru comunitatea în mijlocul căreia mi-am stabilit căminul încă din anul 1956, chiar în inima județului Iași”. Provenind din județul Neamț, „istoria vieții mele a fost să fie în cea mai mare parte trăită în acest minunat oraș… și așa port amprenta fericită a unui romașcan moldovean, împământenit în acest județ, Iași”, spunea Preasfințitul Petru”.

Sursa Foto

Adauga un comentariu