National

PSD a lansat un atac dur la adresa Guvernului Orban

Publicat: 16 iul. 2020
ALT=
PSD anunță moțiune de cenzură luna viitoare: „Punem STOP haosului PNL!“

Partidul Social Democrat a lansat un atac dur la adresa Guvernului Orban. Aceștia l-au numit pe Ludovic Orban „cinic” și au afirmat că pentru dublarea alocațiilor nu există bani deoarece sunt folosite pentru „tunurile PNL”. De asemenea reprezentanții PSD susțin că premierul nu respectă legea dar ține să taxeze dur orice greșeală a cetățenilor.

”Orban Cinicul are bani doar pentru #tunurile PNL, pentru dublarea alocațiilor copiilor NU! Orban Cinicul a dat zeci de milioane de euro pe măști #neconforme cu care a îmbolnăvit populația și medicii, bani suficienți pentru majorarea alocațiilor pentru un an întreg.

Orban Cinicul nu respectă legea. Doar cetățenii au astfel de obligații. Guvernul PNL NU! Orban Cinicul trebuie să plece! Urgent!”, se arată în mesajul postat de PSD.

PSD depune moțiune de cenzură! Marcel Ciolacu: „Nu dublați alocațiile, vă măturăm guvernarea!“

PSD depune moțiune de cenzură! Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat astăzi că PSD va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvenului dacă executivul nu va majora alocațiile de la 1 august, după decizia CCR de astăzi. Ciolacu susține că moțiunea va fi depusă indiferent dacă va fi prelungită starea de alertă.

„Pentru milioane de românii cu copii această măsură initiată de PSD este o mare gură de oxigen pentru bugetul lunar al familiei. De ceea, îi solicit președintelui să promulge legea în regim de urgență, iar Guvernului Orban să o aplice de la 1 august. Dacă nu fac asta, depunem moțiunea de cenzură în august – indiferent că România va fi sau nu atunci în stare de alertă” a scris pe pagina sa de Facebook Marcel Ciolacu.

PSD depune moțiune de cenzură: Nu mai amânași dublarea alocațiilor!

Marcel Ciolacu îi transmite președintele Klaus Iohannis că „nu mai poate amâna dublarea alocațiilor” și îi cere să promulge legea.

„Am un singur mesaj pentru Iohannis și Orban: nu dublați alocațiile, vă măturăm guvernarea! Sunteți un pericol pentru viitorul țării! Președintele Iohannis nu mai poate amâna dublarea alocațiilor pentru copii. Curtea Constituțională demonstrează prin decizia de azi că PNL n-a avut, practic, argumente, ci a vrut doar să blocheze aplicarea legii”, a mai scris Ciolacu.

La ultima ședință a Comitetului Executiv Național, mai mulți lideri din PSD i-au reproșat lui Marcel Ciolacu că amână nejustificat depunerea unei moțiuni de cenzură.

„Nu este nici prima nici ultima oară, vom depune o moţiune de cenzură şi va trece sută la sută această moţiune. Depunerea moţiunii de cenzură ţine de mai mulţi factori, în primul rând să treacă. Eu am spus că, în momentul în care vom depune moţiune de cenzură, moţiunea de cenzură trece sută la sută. Momentul (depunerii – n.r.) este o decizie politică şi se ia într-un for politic, respectiv în Comitetul Executiv al partidului şi în discuţii cu ceilalţi preşedinţi de partid cu reprezentare în Parlamentul României”, a declarat Marcel Ciolacu, luni, într-o conferinţă de presă, întrebat dacă în CExN al PSD a fost luată vreo decizie privind depunerea moţiunii de cenzură.

Adauga un comentariu