Actualitate

PSD a realizat cea mai mare campanie de asfaltare din istoria Iașului! Peste 600 de kilometri de drumuri comunale și județene au fost modernizate

Publicat: 20 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Guvernul PSD a avut, încă de la preluarea mandatului, ca obiectiv prioritar îmbunătățirea infrastructurii rutiere în cât mai multe comunități din România. Astfel, în perioada în care candidatul social-democrat la alegerile prezidențiale Viorica Dăncilă a fost șef al executivului, Iașul a beneficiat de importante alocări guvernamentale și fonduri europene pentru a reabilita și moderniza drumurile județene, comunale și sătești.
Totodată, realizarea unei infrastructuri moderne, cu drumuri asfaltate, a fost una dintre prioritățile anunțate de Maricel Popa la preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean Iași, în vara anului 2016.
Acum, la mai bine de trei ani distanță,lucrările la sute de kilometri de drumuri sătești, comunale și județene sunt finalizate sau în diferite stadii (proiectare, în proceduri de licitație sau execuție).
„Dezvoltarea economică a fiecăreia dintre cele 98 de localități cât numără județul nostru nu se poate realiza fără o rețea rutieră densă care să asigure o bună mobilitate. Am insistat să facem cât mai multe drumuri. Dar, totodată, am solicitat și rigoare maximă din partea constructorilor, respectarea rețetarului astfel încât durata de viață a covoarelor asfaltice să fie cât mai mare. Deci, cantitate și calitate”, a precizat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean și al PSD Iași.

Au fost demarate, cu finanțare europeană, două proiecte strategice

Aproximativ 600 de kilometri de drumuri sătești și comunale din județul Iași au intrat în proces de modernizare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 1 și 2. Valoarea totală a investițiilor va depăși 610 milioane de lei. Peste 300 kilometri au fost deja finalizați, diferența fiind în diferite etape de implementare. „Banii au fost alocați de la buget de Guvernul PSD”, a explicat Maricel Popa, șeful CJ.
În același timp, cu bani de la bugetul Consiliului Județean, dar și cu alocări de la București au intrat în proces de modernizarepeste 200 de kilometri de drumuri județene. Alți 100 de kilometri de drumuri naționale ce tranzitează județul Iași au trecut prin lucrări de reabilitare.
Totodată, au fost demarate, cu finanțare europeană, două proiecte strategice pentru conectivitatea regională: Axa Botoșani – Iași, însemnând o investiție de 334 milioane de lei pe 100 kilometri și ruta alternativă Iași – Suceava în lungime de 168 kilometri. Investiția în acest al doilea proiect este estimată la 487 milioane de lei, mare parte fonduri europene nerambursabile.

Toate sectoarele autostrăzii Ungheni – Iași – Târgu Mureș au fost scoase la licitație

În ceea ce privește proiectele majore de infrastructură, în acest an, toate sectoarele autostrăzii Ungheni – Iași – Târgu Mureș au fost scoase la licitație pentru reproiectare, fiind semnate deja și unele contracte. Autostrada Marii Uniri, care face legătura între Târgu Mureș și Iași, va fi declarată obiectiv de importanță națională, la inițiativa guvernului PSD, pentru a putea beneficia de finanțare de la bugetul de stat, ca alternativă la varianta inițială de finanțare prin parteneriat public-privat.
Preocuparea PSD și a Vioricăi Dăncilă pentru dezvoltarea și modernizarea județului Iași se vede prin fapte și nu prin vorbe. Duminică votăm cu inima pentru bunăstarea ieșenilor! Duminică votăm Viorica Dăncilă, prima femeie președinte al României!

Comandat de Partidul Social Democrat-PSD, CUI mandatar financiar coordonator: 31190008

Adauga un comentariu