Actualitate

PSD, acuzații grave la adresa PNL: „Școlile sunt periculoase pentru elevi, dar utile când vine vorba de alegeri!“

Publicat: 19 oct. 2020
profesoară explică unui elev
Profesoară și elevi cu mască, în clasă

Reprezentanții PSD aduc acuzații grave PNL. Social democrații susțin pe pagina de Facebook a partidului că liberalii se ghidează numai după interesele electorale. De exemplu, şcolile sunt periculoarse, atunci când este vorba de educarea elevilor, însă sunt sigure ca secţii de votare.

„Şcolile sunt periculoase când este vorba de educaţia copiilor – deci trebuie închise, dar sunt sigure ca secţii de votare – când o cer interesele electorale ale PNL! În loc să testeze masiv, iar printre priorităţi să fie profesorii şi orice suspiciune de infectare în cazul vreunui elev, ca să putem ţine şcolile deschise, Guvernul PNL era deja în campania pentru locale: trei sferturi dintre inspectorii şcolari judeţeni şi mulţi secretari de stat candidau pe listele PNL”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a PSD.

PSD: „Pentru alegeri, PNL sacrifică totul!“

Reprezentanții social democraților susțin că numai o parte dintre elevii Capitalei şi din două judeţe au primit tablete.

„În loc să pregătească educaţia pentru sistemul on-line, PNL se lăuda că «o să aducă» tablete pentru toţi copiii. Astăzi, doar o parte din elevii Capitalei şi din două judeţe au tablete. Restul fac şcoală on-line în variantă off-line. Când le-am spus că, după alegerile locale vor închide şcolile, ne-au acuzat că minţim. Astăzi, ei cer oficial asta fiindcă eşecul lor în a controla pandemia a dus în scenariul roşu mai multe mari oraşe, în frunte cu Bucureştiul. Pentru alegeri, PNL sacrifică totul! Nu doar sănătatea şi economia, ci şi educaţia”, se mai arată pe pagina de Facebokk a social democraților.

Marcel Ciolacu: „Închidem școlile, dar ținem alegerile!“

Și președintele PSD Marcel Ciolacu îl acuza pe Klaus Iohannis și pe liberali de dublă măsură.

Marcel Ciolacu reacționează după ce președintele Klaus Iohannis a susținut în mod repetat organizarea alegerilor parlamentare, în contextul în care numărul de cazuri noi de COVID-19 a crescut foarte mult în România, Bucureștiul este aproape de intrarea în scenariul roșu, iar ministrul Educației a anunțat suspendarea cursurilor în București pentru o perioadă de 14 zile.

„Dubla măsură: închidem școlile, dar ținem alegerile. Asta este România normală promisă de președintele României în campanie electorală. Noi așteptăm promulgarea legii care dă Parlamentului atributul de a stabili data alegerilor”, a spus Marcel Ciolacu.

Ludovic Orban: „Este prematur să discutăm despre instituirea carantinei”

Deși situația este gravă în Capitală, numărul infectărilor fiind foarte mare în ultimele zile, premierul Ludovic Orban a spus că n use pune problema carantinării Bucureștiului.

„Este prematur să discutăm despre o astfel de decizie (n.r. – instituirea carantinei) cert este că 14 zile aceste măsuri vor fi în vigoare”, a declarat prim-ministrul, în condiţiile în care Capitala a ajuns la pragul de infectare de 3,02 la mie.

Prim ministrul a mai spus că sunt în analiză „posibile alte măsuri”, pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

„Suntem în analiză pentru posibile alte măsuri. Pe de altă parte, vom solicita utilizarea altor metode a reduce riscul de răspândire, dacă va fi cazul. Deocamdată prin Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă am prevăzut aceste măsuri pentru a combate răspândirea virusului” a declarat Ludovic Orban.

Totodată, premierul a completat că măsurile prevăzute prin HG de prelungirea stării de alertă, care a fost adoptată miercuri, 14 octombrie, trebuie transpuse într-o hotărâre adoptată de Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

Adauga un comentariu