Actualitate

Ludovic Orban: „Guvernul nu are în vedere majorări de taxe și nici introducerea de taxe noi“

Publicat: 16 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ludovic Orban Guvernul nu are în vedere majorări de taxe și nici introducerea de taxe noi
Ludovic Orban, președinte al Camerei Deputaților

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat vineri, în urma discuției purtate cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, că Guvernul nu are în vedere majorări de taxe și nici introducerea de taxe noi.

Într-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului se arată că propunerea pe care România o va face Comisiei Europene privind Planul naţional de recuperare şi rezilienţă a fost principala temă de discuţie în cadrul consultărilor premierului Ludovic Orban cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.

„Consultările au avut loc în perspectiva punerii în dezbatere publică, în cursul lunii noiembrie, a propunerii României privind Planul naţional de recuperare şi rezilienţă, care va fi ulterior transmisă Comisiei Europene. Planul naţional de recuperare şi rezilienţă, document aflat în lucru la Ministerul Fondurilor Europene, se va baza pe trei piloni: susţinerea proiectelor privind infrastructura de transport, a celor care au ca obiectiv reducerea efectelor schimbărilor climatice şi stimularea mediului de afaceri”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a Guvernului.

„Guvernul nu are în vedere majorări de taxe şi nici introducerea de taxe noi“

Un alt subiect discutat la întâlnirea cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României a fost cea legată de regimul fiscal.

„Premierul Ludovic Orban a subliniat poziţia clară a Guvernului de a menţine cota unică de impozitare şi faptul că nu are în vedere majorări de taxe şi nici introducerea de taxe noi”, se mai arată în postarea de pe pagina de Facebook a Guvernlui.

În cadrul discuţiilor ce au avut loc la Palatul Victoria, s-a vorbit și despre continuarea măsurilor Guvernului pentru păstrarea locurilor de muncă, respectiv acordarea de zile libere pentru părinţii copiilor ale căror cursuri sunt suspendate din cauza epidemiei, prelungirea aplicării programului flexibil de lucru pentru o perioada de şase luni şi acordarea stimulentelor pentru menţinerea locurilor de muncă.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au mai participat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor Publice.

„Pilonul nostru de dezvoltare e o crestere bazata pe investiții”

Premierul a mai spus că că Guvernul pe care îl conduce nu își dorește să mărească taxele și impozitele, nici după pandemie, iar în timpul acesteia, prețurile au scăzut semnificativ.

„Nu am majorat nicio taxa si niciun impozit. Am eliminat supraaciza pe combustibil, motiv pentru care a scazut pretul la pompa la benzina si motorina. Am liberalizat piata gazului, a scazut pretul la gaz. Nu ne dorim cresterea niciunei taxe si a niciunui impozit. Ca atare pilonul nostru de dezvoltare e o crestere bazata pe investitii”, a declarat Ludovic Orban.

Și minsitrul de Finanțe, Florin Cîţu, a menționat că o guvernare liberală înseamnă taxe mai mici şi mai puţine pe care trebuie să le plătească toată lumea.

„Anul acesta, deşi ştim că este un an dificil, resursele sunt limitate, a început o criză – cea mai mare criză din ultima sută de ani – am reuşit să creştem punctul de pensie cu cea mai mare valoare. Au crescut şi alocaţiile pentru copii cu 20% chiar dacă acest proiect a trecut de Parlament fără sursă de finanţare. O guvernare liberală înseamnă taxe mai mici, puţine, şi le plăteşte toată lumea, fără discriminări”, a declarat Florin Cîţu.

Adauga un comentariu