Actualitate

PSD consideră că este nevoie de stabilitate la ANRE! Președintele instituției va mai încasa câteva zeci de mii de euro

Publicat: 20 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
PSD consideră că este nevoie de stabilitate la ANRE Președintele instituției va mai încasa câteva zeci de mii de euro
Radu Oprea de la PSD vorbește despre necesitatea ca la ANRE să fie stabilitate

Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD susţine că este nevoie de stabilitate la ANRE în contextul în care pe piața energiei din România există o creștere a prețului. Desigur, declarațiile pesedistului s-ar putea traduce prin necesitatea ca șeful instituției să mai încaseze câteva zeci de mii de euro.

Vă aducem aminte faptul că mandatele președintelui Dumitru Chiriță, a vicepreședintelui și a altor doi membri din comisie au fost miercuri prelungite. Asta înseamnă că Dumitru Chiriță va mai încasa 12.000 de euro pe lună pentru o perioadă de 6 luni.

PSD vrea stabilitate la ANRE! Stabilitate la 12.000 de euro pe lună

Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD a motivat gestul social democraților care au susținut prelungirea mandatelor de la ANRE prin nevoia de stabilitate. Acesta este de părere că votul de ieri a fost dat pentru a proteja economia și consumatorii casnici, pentru a avea predictibilitate dar și pentru ca să existe liniște socială.

Revenirea temporară la piața reglementată de energie este cea mai bună Soluție pentru a proteja economia și consumatorii casnici, declară la RFI purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea. El spune despre prelungirea mandatului șefului ANRE că ”într-o astfel de perioadă ai nevoie de stabilitate”.

” Într-o astfel de perioadă ai nevoie de stabilitate, pentru a putea veni cu această reglementare a pieței și aceasta este cauza pentru care s-a luat decizia de prelungire a mandatelor. (…) În ultima perioadă, am constatat că lucrurile, în momentul în care s-a schimbat și cadrul legislativ și a dat competențe sporite ANRE-ului, pentru că de foarte multe ori s-a făcut o confuzie referitoare la competență, lumea vorbea despre prețul energiei și acest preț era stabilit pe Bursă, pe piața zilei următoare.(…). explică Radu Oprea.

Șase luni, atât este perioada cu care au fost prelungite mandatele președintelui, vicepreședintelui și a doi dintre cei șapte membri ai Comitetului de reglementare al ANRE.

Românii sunt în culmea fericirii pentru că ANRE își face treaba, iar directorul pleacă în concediu de lux

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, atenționa asupra faptului că există o înțelegere de tip cartel în eșalonul doi al ANRE, unde mai mulți oficiali se arătau deranjați de posibilitatea că furnizorul de energie să iasă în pierdere în raport cu consumatorii:

Am o relație foarte bună cu președintele ANRE, discutăm, să nu se înțeleagă greșit. Dar acolo, în spate, se pare că, de-a lungul timpului, pentru că sunt oamenii foarte vechi, s-au făcut diverse încrengături care nu se mai dezlipesc. Să nu uităm că am mai avut discuții când a fost cu liberalizarea în decembrie, ianuarie. Ne-am pus la masă în Consiliul Concurenței și au fost discuții. Noi am solicitat atunci că tuturor clienților să le vină automat cea mai bună ofertă din piață, dacă vă aduceți aminte. Asta am vrut. Ei bine, nu! Tot din eșalonul 2 al ANRE s-a spus nu se poate așa face. Chiar cineva a adăugat: păi pierd furnizorii. Păi asta e problema noastră?!” explica Virgil Popescu.

Pare că la ANRE merge totul ca uns, iar românii sunt atât de fericiți, șeful instituției, Dumitru Chiriță, a plecat în urmă cu câteva luni, chiar atunci când există un dezastru pe piața energetică, într-un concediu de odihnă de lux în Republica Dominicană.

Adauga un comentariu