Actualitate

PSD trimite planul de guvernare liberalilor: „Nu putem aştepta încă o lună“

Publicat: 12 nov. 2020
Sorin Grideanu susține o conferință de presă
Fostul premier Sorin Grindeanu

Reprezentanții PSD susțin că trimit planul de guvernare liberalilor pentru a opri răspândirea coronavirusului pe teritoriul României la dispoziţia celor din PNL, pentru că nu mai este timp de aşteptat încă o lună.

„Suntem aici, azi, pentru a trage la răspundere Guvernul, pentru eşecul de a aborda criza. În fiecare zi, gestionarea lor se dovedeşte greşită. Tot mai mulţi români se îmbolnăvesc, îşi pierd slujbele, mijloacele de trai şi speranţa. De aceea, am decis să transmit azi două scrisori, una la Cotroceni şi una la Palatul Victoria, celor doi lideri care răspund de soarta Guvernului eşuat. Domnilor Iohannis şi Orban, PSD face asta dintr-un singur motiv. Să ofere programul nostru concret de măsuri pentru a rezolva criza sănătăţii şi a face ca sănătatea, economia şi viaţa noastră să revină din nou la normal.

Spre deosebire de PNL, PSD a construit un plan cuprinzător de acţiune, pe care suntem gata să îl aplicăm din prima zi a guvernării, dacă poporul român ne dă onoarea şi încrederea de a conduce naţiunea. Am reunit cei mai buni profesionişti din sănătate, pentru a elabora un plan concret care să oprească pandemia. Iar azi oferim planul nostru PNL dintr-un motiv simplu. Nu putem aştepta încă o lună”, a declarat Sorin Grindeanu, coordonatorul programului de guvernare al PSD.

Sorin Grindeanu: „Oferim planul nostru PNL ca semn al angajamentului nostru profund faţă de naţiune“

Liderul social democrat susține că PSD pune la dispoziția liberalilor acestor plan tocmai datorită angajamentului faţă de români.

„Avem un adevăr pe care nu îl contestă nimeni. Au scăpat total de sub control pandemia şi nu au niciun plan. De asemenea, oferim planul nostru PNL ca semn al angajamentului nostru profund faţă de naţiune. Sănătatea și bunăstarea oamenilor din România trebuie să fie întotdeauna pe primul loc. Într-o perioadă în care pandemia este dezlănțuită și scăpată total de sub control de Guvernul Orban-Iohannis, sănătatea poporului nostru nu a fost niciodată mai importantă“, a precizat Sorin Grindeanu.

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu, aduce acuzații grave Guvernului Ludovic Orban. Fostul prim ministru susține, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că liberalii au adus haos total, amatorism și inconștiență în gestionarea pandemiei. Sorin Grindeanu dă exmplul județului Timiș, unde carantinarea unor localităţi a fost anunţată de prefectură cu o oră înainte de intrarea în vigoare a măsurii.

„Haos total, amatorism, inconștiență. Bâjbâieli penibile ale PNL în gestionarea pandemiei. Cum să-ți bați joc de zeci de mii de oameni? Simplu, prin măsuri luate prost și prin crearea unui haos care să genereze panică”, susține Sorin Grindeanu.

Marcel Ciolacu: „Domnule Orban, sunteți adevăratul răspândac al sărăciei”

Președintele SPD, Marcel Ciolacu, îl acuză pe premierul Ludovic Orban de minciuni spuse în repetate rânduri. De asemenea, liderul social democrat precizează că liberalul este singurul premier care a trecut bugetul prin asumare. De aceea el este singurul „răspândac” al sărăciei, lăsând copiii, profesorii, pensionarii și fermierii fără bani.

„Domnule Orban, ce încredere mai pot avea românii în guvernul pe care îl conduceți? Ați mințit de atâtea ori. Sunteți singurul care ați trecut bugetul prin asumare, Ați spus că aveți bani pentru toți pentru copiii, profesori, pensionari, fermieri și nu ați mai avut bani. I-ați lăsat să se descurce pe cont propriu pentru că nu ați mai avut bani. Domnule Orban, sunteți adevăratul răspândac al sărăciei. Singura promisiune respectată e către prietenii de partid.

Sunteți corupți până în măduva oaselor.  (…) Incompetența voastră, a celor din Guvern, creează greutăți imense pentru acest popor. Afectează siguranța familiilor și cea alimentară. Cu PNL la conducere, România devine zid e zi mai disperată și mai bolnavă”, a declarat Ciolacu.

Adauga un comentariu