Actualitate

Marcel Ciolacu, atac în Parlament: „Domnule Orban, sunteți adevăratul răspândac al sărăciei” – VIDEO

Publicat: 09 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marcel Ciolacu atac în Parlament Domnule Orban sunteți adevăratul răspândac al sărăciei - VIDEO
Preşedintele social democraţilor, Marcel Ciolacu, a precizat că PSD nu va susține un Guvern minoritar

Luni, 9 noiembrie 2020, a avut loc un nou schimb de replice dure în Parlamentul României. Atacul extrem de dur a fost lansat de liderul Partidului Social Democrat Marcel Ciolacu la adresa premierului României, Ludovic Orban, prezent la „Ora premierului” în Parlament pentru a da explicații despre viitorul buget.

Ciolacu îl acuză pe Orban de minciună în repetate rânduri. De asemenea, liderul social democrat precizează că liberalul este singurul premier care a trecut bugetul prin asumare. De aceea el este singurul „răspândac” al sărăciei, lăsând copiii, profesorii, pensionarii și fermierii fără bani.

„Domnule Orban, ce încredere mai pot avea românii în guvernul pe care îl conduceți? Ați mințit de atâtea ori. Sunteți singurul care ați trecut bugetul prin asumare, Ați spus că aveți bani pentru toți pentru copiii, profesori, pensionari, fermieri și nu ați mai avut bani. I-ați lăsat să se descurce pe cont propriu pentru că nu ați mai avut bani. Domnule Orban, sunteți adevăratul răspândac al sărăciei. Singura promisiune respectată e către prietenii de partid.

Sunteți corupți până în măduva oaselor.  (…) Incompetența voastră, a celor din Guvern, creează greutăți imense pentru acest popor. Afectează siguranța familiilor și cea alimentară. Cu PNL la conducere, România devine zid e zi mai disperată și mai bolnavă”, a declarat Ciolacu.

Marcel Ciolacu, atac la Ludovic Orban. De ce l-a chemat în Parlament

Marcel Ciolacu a luat cuvântul în Parlamentul României la „Ora premierului” și i s-a adresat lui Ludovic Orban. De asemenea, acesta a oferit detalii despre motivul pe care l-a avut în momentul în care l-a chemat pe premier la explicații.

„L-am chemat astăzi pe Ludovic Orban să ne spună ce planuri are cu bugetul pe anul viitor. Îi dăm astăzi ocazia să recunoască intenţia PNL de a creşte TVA-ul pentru români. (…) Să le spună românilor acum, nu după 6 decembrie cum guvernul său va creşte impozitele pentru românii care muncesc în România”, a afirmat Marcel Ciolacu, referindu-se la planurile pe care Guvernul Orban le are în privinţa bugetului de stat.

„Orice român a înţeles de ce Ludovic Orban şi guvernul său incompetent nu fac public bugetul. Dacă rămân la guvernare vor mări TVA-ul şi vor vinde tot ceea ce a mai rămas de preţ în patrimoniul statului, toate companiile româneşti profitabile. Vor face singurul lucru pe care îl ştiu: să taie salariile, să facă concedieri. Sunt convins că în ianuarie FMI va fi aici dacă acest guvern incompetent şi fără viziune rămâne în funcţie”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, preşedinte al Camerei Deputaţilor şi lider al PSD, a făcut o paralelă între guvernările social democraților și a liberalilor

„O singură remarcă: în timpul guvernării PSD, când prim-ministru era Sorin Grindeanu, am dus România pe locul doi în Uniunea Europeană la creşterea economică. În timpul PNL, când premier este domnul Ludovic Orban, au dus România tot pe locul doi în Uniunea Europeană, dar la decese de Covid”, a declarat, de la tribuna Parlamentului, Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a făcut această remarcă în contextul în care la Camera Deputaţilor se desfăşoară „Ora premierului”, la care Ludovic Orban a fost invitat pentru a vorbi despre bugetul pentru anul 2021 dar şi despre situaţia economică şi socială a ţării.

Adauga un comentariu