Titlurile zilei

Pseudo-jurnalistul Gabriel Gachi stă ilegal, de ani buni, într-un apartament al municipalității și urlă că ar fi „victima unui proces politic”! A fost păsuit în trecut într-un mod bizar, după ce acumulase datorii considerabile! (Exclusiv)

Publicat: 30 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pseudo-jurnalistul Gabriel Gachi stă ilegal de ani buni într-un apartament al municipalității și urlă că ar fi victima unui proces politic A fost păsuit în trecut într-un mod bizar după ce acumulase datorii considerabile Exclusiv
Pseudo-jurnalistul Gabriel Gachi a fost la un pas să fie amendat de judecători, după ce a făcut o criză de nervi în timpul procesului cu Primăria

Individul care controlează o fițuică online face circ chiar în fața judecătorilor ieșeni. La termenul de ieri al dosarului pe care Primăria Iași i l-a intentat, Gabriel Gachi a urlat în instanță că ar fi „victima unui proces politic”. Edilul-șef Mihai Chirica a declarat în urmă cu câțiva ani că Gachi stă nelegal de ani buni într-o locuință a municipalității, iar, la un moment dat în trecut, acesta a și fost păsuit de reprezentanții Primăriei, deși avea datorii considerabile

Circ ieftin și mascaradă, în instanță! Pseudo-jurnalistul Gabriel Gachi urlă ca din gură de șarpe că ar fi „victima unui proces politic”! Reprezentanții Primăriei Iași spun că individul stă nelegal de ani buni într-un apartament al municipalității! Chiar edilul-șef Mihai Chirica a declarat că acesta a fost păsuit în trecut într-un mod bizar, după ce acumulase datorii considerabile!
Astfel, la termenul de ieri al dosarului intentat lui Gachi de Primăria Municipiului Iași, individul a strigat că se consideră „victima unui proces politic”. La un moment dat, individul a fost la un pas de a fi sancționat de către magistrații ieșeni, din pricina ieșirii sale nervoase.

De unde a izbucnit scandalul în care este implicat Gabriel Gachi

Pe 17 mai 2019, municipiul Iași l-a dat în judecată pe Gabriel Dumitru Gachi, pe soția acestuia, dar și pe cei doi copii ai săi. Edilii au cerut instanței să constate nulitatea absolută a contractului de închiriere din 2013, încheiat între Municipiul Iași, în calitate de locator, și Gabriel Dumitru Gachi, în calitate de locatar.
Reprezentanții municipalității au menționat că apartamentul din zona Tătărași este în administrarea lor și că, la adresa respectivă, locuiesc pârâții.

„Pârâții au dobândit dreptul de folosință asupra imobilului în baza unui contract de închiriere, iar la expirarea termenului, chiriașul nu a solicitat prelungirea contractului, astfel că i s-a pus în vedere să prezinte acte pentru prelungirea contractului, dar actele nu au fost prezentate. Mai mult, prin sentința civilă din 2011, rămasă definitivă, s-a dispus obligarea acestuia la plata cheltuielilor restante, rezilierea contractului și evacuarea pârâților din imobil”, au afirmat reprezentanții municipalității.

Ce a spus pseudo-jurnalistul Gachi în instanță: „Nu am avut intenția de a frauda legea…”

De cealaltă parte, pseudo-jurnalistul Gabriel Gachi, cel care deține o fițuică online, a invocat nulitatea cererii de chemare în judecată, motivat de faptul că nu ar fi fost însoțită de înscrisurile despre care s-a făcut vorbire în cerere.
Mai mult, acesta a afirmat că a încheiat contractul de închiriere în anul 2002, că, la momentul respectiv, le-au fost solicitate o serie de acte și că cel de-al doilea contract, ce poartă același număr, ar fi, în realitate, o reconfirmare a celui inițial și că ar reprezenta o tacită relocațiune a părților.

„În cauză se invocă propria culpă a locatorului. Nu a existat din partea noastră intenția de a frauda legea sau de a încălca normele legale ce au fost verificate de reclamantă la momentul încheierii contractului”, a spus Gabriel Gachi, cu nonșalanță, în fața judecătorilor ieșeni.

Reprezentanții municipalității: „Nicio atribuire a folosinței unui imobil aflat în proprietatea ori administrarea autorității publice nu se poate face fără ca aceasta să fie consfințită printr-o hotărâre de Consiliu Local!”

La prima instanță, reprezentanții municipalității nu au avut câștig de cauză, dar aceștia au formulat apel, iar dosarul a ajuns la Tribunalul Iași. Aici, cauza a fost amânată în repetate rânduri, deși, în urmă cu două termene, magistrații rămăseseră în pronunțare. Procesul a fost repus pe rol și s-a dat termen pentru ieri, 29 martie 2021. La acest termen, reprezentanții Municipiului Iași au adus precizări, pentru a arăta că Gabriel Gachi și familia lui ocupă în mod nelegal un apartament din cartierul Tătărași. Aceștia au notat faptul că apartamentul ocupat de familia Gachi nu a fost dat în baza unei hotărâri de Consiliu Local, așa cum prevede legea.

„Subliniem importanța modului în care locuințele aflate în proprietatea ori administrarea autorităților publice pot fi atribuite în folosință solicitanților. Nicio atribuire a folosinței unui imobil aflat în proprietatea ori administrarea autorității publice nu se poate face fără ca aceasta să fie consfințită printr-o hotărâre de Consiliu Local. La fel de importante sunt și precizările care arată că «consiliile locale vor emite repartiții în ordinea stabilită în lista de priorități rămasă definitivă».

Rezultă, fără putință de tăgadă, că nicio atribuire a dreptului de folosință a vreunei locuințe aflată în proprietatea ori administrarea autorității publice nu se poate face decât prin hotărâre de Consiliu Local, la propunerea comisiei de specialitate constituite în acest sens. Instanța care a judecat fondul cauzei, prin soluția dată, a girat raporturi contractuale încheiate cu fraudarea legii”, au afirmat edilii ieșeni.

Edilii ieșeni: „Gabriel Dumitru Gachi a indus în eroare autoritatea publică!”

Reclamanții au mai afirmat că nu există o hotărâre de CL care să legitimeze atribuirea dreptului de folosință a imobilului respectiv, dar și că nu există un proces-verbal de ședință a Comisiei de analiză a solicitărilor locative constituită în baza Legii nr. 114/1996 care să propună spre aprobare Consiliului Local atribuirea către familia Gachi a locuinței aflată în proprietatea Municipiului Iași.

„Intimatul Gabriel Dumitru Gachi a indus în eroare autoritatea publică, în scopul de a obține, în mod ilegal, această locuință, în condițiile în care, așa cum arată probele administrate în cauză, domiciliază pe raza comunei Miroslava. Se dovedește că, prin acțiunile sale, urmărește în mod direct și nemijlocit obținerea unor foloase necuvenite, care au ca rezultat direct prejudicierea autorităților locale”, au completat reprezentanții municipalității ieșene.

Conform acestora, duplicitar, poziționându-se în același timp ca locuitor cu domiciliul în două localități, Iași și Miroslava, Gabriel Gachi a obținut, prin prezentarea unor situații necorespunătoare realității, folosința locuinței cu 4 camere, cu o suprafață utilă de 63,75 mp, de pe strada Ion Creangă nr. 51 (Tătărași), dar și de o eșalonare la plata obligațiilor fiscale datorate în calitate de domiciliat și locuitor al comunei Miroslava, deși stă de fapt în locuința aflată în municipiul Iași.

„Gabriel Gachi s-a prevalat de o «dublă cetățenie», domiciliat simultan în două localități, cu intenția directă și cu scopul determinat de a obține beneficii din partea celor două autorități prin prezentarea ca adevărată a unor fapte ori situații mincinoase”, au mai spus reclamanții.

De altfel, în urmă cu câțiva ani, în cadrul unei conferințe de presă, chiar primarul Mihai Chirica l-a acuzat direct pe Gabriel Gachi că ocupă în mod nelegal o locuință aflată în administrarea municipalității ieșene. În plus, Gachi a fost acuzat de mai mulți dezvoltatori imobiliari că i-ar fi șantajat să plătească publicitate în fițuica lui. În momentul în care oamenii de afaceri și-au dat seama că nu au de ce să plătească reclamă într-o fițuică fără vizualizări, Gabriel Gachi a pornit un război împotriva acestora. Vom reveni!

Adauga un comentariu