Local

Pseudojurnalistul Gabriel Gachi fabrică un nou articol mincinos în fițuica lui! Turnătorul şi instigatorul Constantin Adăscăliței va răspunde în faţa justiției!

Publicat: 03 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pseudojurnalistul Gabriel Gachi fabrică un nou articol mincinos în fițuica lui Turnătorul şi instigatorul Constantin Adăscăliței va răspunde în faţa justiției

Astăzi, pseudojurnalistul Gabriel Gachi se laudă pe contul său de socializare că va publica în cursul zilei de mâine un articol bombă despre „Caracatiţa Asimionesei. Şantajele din care l-a scos Dragnea, anulând probele SRI”. Din dorinţa de a informa corect cititorii, vom explica în rândurile de mai jos, la ce face referire această aşa zisă anchetă pe care o anunţă pseudojurnalistul Gabriel Gachi, obsedat de familia Asimionesei. Tot ce nu-i convine lui Gachi, este pus în cârca familiei Asimionesei. De altfel, din cauza obsesiei și a minciunilor sfruntate debitate în fițuica lui, Gabriel Gachi are mai mult de zece procese cu familia Asimionesei şi s-ar mai putea alege cu unul probabil după aşa zisa anchetă anunţată pe facebook.

De unde a început totul?

Iată cum stau în realitate lucrurile! Pe data de 28 septembrie 2015, la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași, a fost înregistrat un denunț formulat de Constantin Adăscăliței, deputat PSD la acea vreme, cu privire la faptul că la data de 27 septembrie 2015 ar fi fost constrâns de familia Asimionesei, să încheie un contract de publicitate. De asemenea, la data de 30.10.2015, fiul parlamentarului PSD, Constantin Adăscăliței jr a formulat încă două denunțuri, prin care acuză că familia Asimionesei ar fi intervenit la mai multe instituții publice, în vederea obținerii unor contracte de către două firme din Iași.

În total, familia Adăscăliței a formulat trei denunțuri, toate soluționate prin Ordonanța de clasare, din data de 07.06.2019, în temeiul art. 16, aliniatul 1, litera a, Cod Procedură Penală, întrucât FAPTA NU EXISTĂ. În acea perioadă, deputatul Constantin Adăscăliței era supărat pentru faptul că în presă apăruseră mai multe articole despre afacerile derulate de firmele lui cu statul.

Prin ordonanța procurorului din data de 28.09.2015 s-a dispus începerea urmăririi penale în rem (cu privire la săvârșirea infracțiunii de șantaj, prevăzută de articolul 13, indice 1, din Legea nr. 78/2000, raportată la articolul 207, aliniatul 1 și 3 Cod Penal).

Șase luni de interceptări

Din acest moment, Claudiu Asimionesei și Florin Asimionesei au fost ascultați timp de câteva luni (30.09.2015 – 27.01.2016, 28.01.2016-27.03.2016). Timp de șase luni, telefoanele au fost interceptate, fiind făcute inclusiv înregistrări ambientale la întâlnirile pe care le-a avut familia Asimionesei cu diferite persoane din Iași. De asemenea, fostul parlamentar PSD, a urmărit pe Florin și Claudiu Asimionesei, când luau masa în restaurantul Pergola, din Iulius Mall și i-a abordat, instingându-i să afirme că l-ar fi șantajat, pentru ca acest lucru să poată fi captat audio și video pe aparatura pe care Constantin Adăscăliței o avea asupra lui în acel moment. Din conținutul proceselor verbale în care au fost consemnate activitățile de supraveghere tehnică efectuate și ascultarea convorbirilor, comunicărilor sau conversațiilor, precum și vizionarea imaginilor rezultate din activitatea de supraveghere tehnică, dispuse în cadrul dosarului penal instrumentat de către DNA-ST Iași, a rezultat netemeinicia acuzațiilor aduse.

La data de 30.10.2015, fiul parlamentarului PSD, Constantin Adăscăliței jr a formulat încă două denunțuri, prin care acuză că familia Asimionesei ar fi intervenit la mai multe instituții publice, în vederea obținerii unor contracte de către două firme din Iași. Nu trebuie omis faptul că familia Adăscăliței a mai făcut plângeri penale și altor persoane din Iași, oameni de afaceri, șefi de instituții.

Din cauza lui Adăscăliței, au fost puși sub ascultare mai mulți directori de instituții din Iași

În acest context, au fost puși sub ascultare mai mulți directori de instituții din Iași, oameni de afaceri, lideri politici, ca urmare a faptului că au fost indicați de Constantin Adăscăliței și fiul său, ca fiind șantajați de familia Asimionesei. Printre oamenii de afaceri indicați de fostuil deputat PSD, că ar fi fost șantajat este Gabriel Manolache, cel care conduce SC Mega Auto, dealer în Iași al mărcilor Ford, Skoda, Lexus.

„În cauză au fost formulate solicitări de încuviințare a unor măsuri de supraveghere tehnice, constând în interceptarea convorbirilor și comunicărilor telefonice efectuate, respectiv localizarea prin mijloace tehnice și supravegherea video, audio sau prin fotografiere n mediul ambiental (fără încuviințarea pătrunderii în spații private), în ceea ce privește persoanele presupus implicate în activitatea infracțională, acestea fiind admise de judecătorul de drepturi și libertăți competent”, se arată în Ordonanța de clasare, din 07.06.2019.

Cauza a fost clasată, FAPTA NU EXISTĂ!

După 6 luni în care membrii familiei Asimionesei au fost interceptați și 4 ani de cercetare penală, procurorii DNA – ST Iași au decis clasarea dosarului penal și implicit a infracțiunilor de șantaj, reținând că „în cauză nu au fost identificate indicii (date sau elemente), care să probeze existența elementelor constitutive ale infracțiunilor ce au făcut obiectul urmăririi penale, efectuate în cauză. Raportat la împrejurarea că singurul temei al răspunderii penale este săvârșirea unei infracțiuni, simplă afirmație a unei stări de fapt, fără coroborarea acesteia cu alte mijloace de probă, neputând fi acceptată ca adevăr, nu se poate concluziona că faptele anterior enumerate există, motiv pentru care se va dispune CLASAREA CAUZEI”.

Plângere penală pe numele lui Constantin Adăscăliței și a fiului său

Deosebit de relevant în prezenţa cauză este temeiul de drept pentru care s-a dispus soluția de clasare a cauzei, articolul 16, aliniatul 1, litera a, Cod Procedură Penală, care prevede că „fapta nu există”. Dosarele penale pot fi clasate și în baza articolului 16, aliniatul 1, litera C, potrivit căruia „nu există probe că o persoană a săvârșit infracțiunea”. Astfel, leguitorul distinge situația în care o faptă penală există, dar nu există suficiente probe pentru dovedirea ei, spre deosebire de ipoteza prevăzută la aliniatul 1, litera a, în care fapta nu există din start.

În aceste condiții, nu mai sta în picioare ipoteză conform căreia, soluția de clasare a fost dispusă ca urmare a excluderii tuturor probelor obținute ca urmare a punerii în executare către SRI a mandatelor de supraveghere tehnică emise în cauză. Altfel spus, și fără excluderea acestor probe, soluția era aceeași – clasare pe motiv că FAPTA NU EXISTĂ și nu că există dar nu poate fi probată.

În aceste condiții, familia Asimionesei a anunțat că a formulat deja o plângere penală împotriva lui Constantin Adăscăliței și a fiului său, cu privire la săvârșirea infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare. Fapta este prevăzută de articolul 268, Cod Penal și se sancționează cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Important de reținut este faptul ca soluția de clasare dispusă in cauza prin Ordonanta din data de 07.06.2019 este definitiva, deoarece, deși Adascalitei și fiul acestuia aveau dreptul de a formula plângere împotriva soluției de clasare in termen de 20 de zile de la comunicarea Ordonanței, conform ART 340 Cod Procedură Penală, aceasta plângere fiind soluționată de către Prim Procuror, aceștia nu au făcut-o. Mai mult decât atât, chiar și in cazul respingerii de către prim-procuror a plângerii formulate împotriva soluției de clasare puteau formula plângere la judecătorul de camera preliminara. Însă, atitudinea pasiva a celor 2 nu semnifica decât o acceptare tacită a faptului ca soluția de clasare a fost și este una corecta și legală, ca in cazul hotărârilor rămase definitive prin neapelare.

Adauga un comentariu