Puiul Alfredo cu lămâie şi broccoli este o reţetă simplă, rapidă şi savuroasa, perfectă pentru zilele în care nu ai dispoziţia necesară pentru preparate eleborate. În plus, este o reţetă ideală pentru cină, când nu au timp să găteşti, dar vrei totuşi ceva preparat în casa din ingrediente naturale.
Ingrediente:
- 2 buc. piept de pui, dezosata şi depielitate, tăiate în jumătăţi
- 230 de grame de ciuperci, tăiate jumătăţi
- sare
- piper
- o lingură ulei de măsline
- o lămâie
- broccoli proaspăt
- 280g sos pentru paste Alfredo
Mod de preparare:
Asezonează puiul cu sare şi piper. Într-o tigaie nonaderenta adauga uleiul, puiul şi ciupercile şi lasă-le să se gătească timp de patru minute la foc mare, sau până când puiul devine auriu.
Între timp râde coajă de lămâie şi taie lămâia felii. Taie şi buchetelel de broccoli în felii nu prea subţiri. Adaugă feliile de lămâie şi de broccoli peste puiul din tigaie. Acoperă tigaia şi lasă totul să se gătească timp de 8 minute, sau până când puiul este bine pătruns.
Scoate puiul şi legumele pe un platou. Adaugă în tigaie, peste sosul rămas de la legume, sosul Alfredo. Lasă-l să se încălzească până începe să dea în clocot amestecând foarte bine în tot acest timp. Stinge focul, adauga coaja rasă de lămâie şi condimentează după gust cu sare şi piper.
Adaugă sosul peste pui şi legume şi serveşte-l imediat. Merge de minune alături de un vin alb şi o paşte făinoase.