Culinar

Pui cu ciuperci și smântână. Cum să obții o mâncare savuroasă după rețeta bunicii

Publicat: 30 ian. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pui cu ciuperci și smântână. Cum să obții o mâncare savuroasă după rețeta bunicii
Puiul cu ciuperci și smântână este delicios și merge servit la mesele de sărbătoare în familie.

Dacă vrem să pregătim un adevărat deliciu culinar, putem face un pui cu ciuperci și smântână. Acest preparat savuros merge servit la orice masă și la orice ocazie. Puiul cu smântână și ciuperci are o textură cremoasă, o aromă aparte și se poate servi cu pâine de casă crocantă și gustoasă. Iată cum să obții o mâncare savuroasă după rețeta bunicii.

Pui cu ciuperci și smântână

Preparatele culinare cu smântână au un gust aparte. Pentru un pui savuros cu ciuperci și smântână avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație iar la final vom obține un adevărat deliciu.

Această mâncare gustoasă și sănătoasă merge de minune la mesele de sărbătoare în familie, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu un preparat irezistibil. Pentru cei care adoră mâncărurile cu pui ideal este și un escalop de pui cu ciuperci. Ciupercile fragede, moi și suculente vor oferi cărnii mai mult savoare.

Putem pregăti și o ciulama de pui ornată cu verdeață proaspătă tocată și servită cu mămăliguță. Ciulamaua de ciuperci cu pui este ideală la mesele de sărbătoare, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu o mâncare aromată, rafinată și savuroasă. Mâncărurile cu pui sunt ușoare și recomandate și celor care vor să aibă un stil de viață sănătos și echilibrat. De asemenea, preparatele culinare cu ciuperci sunt irezistibile și pe placul multora dintre noi. Rețetele sunt diverse, inedite și pot fi adaptate după gust și preferințe. Câteva porții de pui cu ciuperci și smântână sunt ideale de pregătit la o masă în familie.

Rețeta cu care vei pregăti o mâncare de casă delicioasă

Pentru un pui cu ciuperci și smântână vom avea nevoie de 750 g de pulpe de pui, 350 g de ciuperci champignon, 3 linguri de ulei, 1 ceapă, 3 căței de usturoi, 500 ml de smântână, sare, piper, 2 foi de dafin și pătrunjel verde.

Mai întâi se pregătește carnea de pui. Se curăță și se spală pulpele apoi se taie în jumătate și se lasă la scurs nu înainte de a le unge cu sare. Între timp, se curăță ceapa și usturoiul și se toacă mărunt. Ciupercile se curăță, se spală și se taie în felii groase.

Într-o tigaie se pune uleiul la încins apoi se adaugă carnea de pui și se rumenește ușor, la foc mic. Când este gata se ia carnea de pe foc. După aceea se pune în tigaie ceapa apoi usturoiul, iar după ce se rumenesc ușor se adaugă ciupercile. Acestea vor lăsa o zeamă aromată. Când zeama scade se pune smântâna și carnea de pui și se lasă totul la foc mic timp de 10 minute. Se potrivește gustul cu sare și un pic de usturoi răzuit. Când este gata, se ia tigaia de pe foc și se lasă mâncarea ușor la răcit apoi se servește cu mămăliguță sau pâine de casă.

Puiul cu ciuperci și smântână este delicios și merge servit la mesele de sărbătoare în familie. Rețeta tradițională este simplă, gustoasă, sățioasă și la îndemâna oricui.

Adauga un comentariu