Local

Punct final în cazul ieșeanului care și-a nenorocit soția în bătaie! Va rămâne ani grei după gratii – FOTO

Publicat: 03 iun. 2023
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Punct final în cazul ieșeanului care și-a nenorocit soția în bătaie Va rămâne ani grei după gratii - FOTO
Costică Anton va rămâne 6 luni după gratii, pentru că și-a bătut soția cu cruzime

Punct final în cazul ieșeanului care de câțiva ani își bate soția cu sălbăticie. În pofida contestațiilor pe care le face pentru a scăpa, judecatorii încă îl țin după gratii, pronunțând pedeapsa definitivă

Costică Anton a ajuns să fie cunoscut atât de polițiști, cât și de judecători, deoarece din 2022 ajunge de fiecare dată în atenția lor. Acesta și-a bătut cu cruzime soția, rupându-i coastele. Prima dată a primit o pedeapsă mai ușoară, însă anchetatorii l-au trimis acum după gratii.

Punct final în cazul ieșeanului care și-a nenorocit soția în bătaie

Costică Anton locuiește în comuna ieșeană Trifești și era într-o relație de concubinaj de câțiva ani buni. De fiecare dată când se supăra, acesta își mai lovea soția, însă acum a întrecut măsura și a băgat-o în spital. Prima dată când femeia și-a făcut curaj și a cerut ajutor oamenilor legii, acesta a primit o pedeapsă cu executare și nu a mai avut voie să se apropie de ea, însă nu a luat aminte și a bătut-o din nou, provocându-i leziuni grave,ce au necesitat un număr de 35 de zile de îngrijiri medicale. Ulterior, oamenii legii l-au condamnat la pedeapsa finală de 6 luni de închisoare cu executare.

„În baza art. 199, alin. (1), rap. la art. 193, alin. (1), Cod penal, cu aplicarea art. 396, alin. (10), Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul, în prezent aflat în Penitenciarul Iași, la pedeapsa de 6 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie”, transmit oamenii legii.

Agresorul și-a lovit soția cu pumnii și va rămâne ani grei după gratii

Victima nu a mai putut îndura abuzul. După incidentul trecut, aceasta a anunțat organele de poliție pe ascuns. Din cercetările făcute, se pare că inculpatul nu doar continua să interacționeze cu soția lui, ci chiar locuia la aceasta uneori, deși avea un ordin de protecție. În fața instanței, Costică Anton și-a recunoscut faptele și a spus că le regretă, însă judecătorii nu au putut ține cont de acest lucru, de vreme ce, la doar o lună de la condamnarea precedentă, inculpatul și-a reluat obiceiurile. Din declarațiile martorilor a reieșit că agresorul și-a lovit soția cu pumnii de multe ori, iar ea prezenta o stare de temere în prezența lui, din cauza bătăilor repetate.

„În ceea ce priveşte persoana inculpatului, instanţa constată că acesta nu se află la primul contact cu legea penală, fiind recidivist, aspecte ce reies din fișa de cazier judiciar a acestuia, în care se consemnează că a suferit recent o condamnare definitivă sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală asupra unui membru de familie în formă continuată – vătămare corporală care a cauzat, drept consecinţe în dauna aceleiaşi persoane vătămate (soţia sa), o infirmitate (pierderea splinei) şi punerea în primejdie a vieţii sale”, mai spun anchetatorii ieșeni în legatură cu ieșeanul care va rămâne ani grei după gratii pentru violență, considerându-l un pericol public.

Comentarii
Adauga un comentariu