Coronavirus

Purtarea măștii în aer liber nu mai este obligatorie în Israel

Publicat: 18 apr. 2021
Fată cu mască
Israelul a renunțat la masca de protecție obligatorie pe stradă

Locuitorii din Israel nu mai trebuie să poarte mască de protecţie în aer liber, un nou semnal că această ţară pare să fi depăşit partea cea mai grea a pandemiei de coronavirus.

Numeroase persoane ieşite din case, duminică dimineaţă, nu mai purtau mască.

Cu toate acestea, purtarea măştii este în continuare obligatorie în interior, în spaţiile unde cineva intră în contact cu persoane care nu sunt membri ai familiei sale. Experţii consideră însă că şi această regulă ar putea fi ridicată într-o lună, datorită scăderii semnificative a numărului de infectări.

S-au deschis toate școlile în Israel

Duminică, şcolile s-au deschis, de asemenea, complet pentru prima dată în ultimul an, elevii fiind aranjaţi în clase cu capacitate maximă, şi nu un grupuri mici. Însă masca este obligatorie în sălile de curs.

Datorită unei ample campanii de vaccinare, numărul de noi cazuri înregistrate a scăzut semnificativ. Numărul persoanelor care suferă în prezent de o formă severă de COVID-19 este de circa 200. La sfârşitul lui ianuarie, numărul era de circa 1.200.

Aproximativ 5,3 milioane din cele nouă milioane de locuitori ai Israelului au primit cel puţin o doză din vaccinul Pfizer/BioNTech. Aproape cinci milioane au primit ambele doze.

Cu toate acestea, campania de vaccinare a stagnat. Aproximativ un milion de persoane de peste 16 ani încă sunt nevaccinate. Experţii au atras atenţia că Israelul nu a ajuns deocamdată la imunitatea colectivă.

Israelul va permite accesul turiștilor vaccinați din România începând cu 23 mai, cu anumite condiții

Israelul a anunțat că în urma vaccinării masive a atins imunizarea colectivă. Astfel, autoritățile din Țara Sfântă vor permite accesul turiștilor vaccinați din România începând cu 23 mai. Totuși condiția este ca cele doua guverne să semneze un acord în acest sens.

În prima faza, accesul în Isreal va fi permis doar grupurilor organzate, urmând ca turiștii individuali să intre în țară în cea de-a doua etapă.

Rând pe rand, granițele se deschid la nivel mondial, cel puțin pentru persoanele vaccinate. După ce zilele trecute, Grecia și Italia au anunțat că așteaptă primii turiști români, acum este rândul Israelului să vină cu o veste bună. Astfel, autorităţile din Israel au anunţat că au ajuns la imunizarea colectivă, în urma vaccinării masive, şi că vor permite accesul începând cu 23 mai pentru turiştii români vaccinaţi, dacă cele două guverne vor semna un acord în acest sens.

Potrivit unui comunicat de presă al Travel Communication, vestea a fost dată în cursul zilei de marţi într-o declaraţie comună a ministrului turismului din Israel, Orit Farkash-Hacohen şi a ministrului sănătăţii, Yuli Edelstein.

Cum va avea loc redeschiderea turismului

În prima etapă, va fi permis accesul în Israel doar grupurilor organizate. Redeschiderea turistică a Israelului se va face treptat, începând cu data de 23 mai, când primele grupuri de turişti vor avea acces în Ţara Sfântă. Călătorilor individuali li se va permite să intre în Israel în cea de-a doua etapă.

Toţi vizitatorii vor putea intra în Israel în baza unui test PCR negativ şi vor trebui să facă şi un test serologic, care să ateste existenţa anticorpilor în urma vaccinării.

Dacă se semnează un acord bilateral între Guvernul Israelului și Guvernul României, testul serologic pentru români va fi eliminat. Astfel, Israelul va recunoaște certificatul de vaccinare emis de autorităţile din România. În acest sens, Guvernul Israelului a iniţiat deja discuţii cu partea românească şi a trimis deja o propunere la care se aşteaptă răspunsul oficial al Guvernului României. Astfel de tratate au fost semnate deja de Israel cu Grecia şi Cipru.

Comentarii
Adauga un comentariu