Deși lumea în general se gândește la frigul iernii atunci când discută despre izolația termică a casei, această izolație are inclusiv rolul de a ține căldura sufocantă în afara casei și de a păstra o răcoare plăcută înăuntru. Rezultate foarte bune în acest sens sunt înregistrate de izolație spumă poliuretanică.
Temperatura constantă aduce confortul termic
O locuință slab izolată din punct de vedere termic va proteja mai puțin interiorul de variațiile de temperatură. În plus, podul casei creează efect de seră pe timp de vară, ceea ce înseamnă că, mai ales pe caniculă, casa devine un loc mult prea călduros și sufocant, exact opusul față de ce înseamnă o casă, o locuință, un cămin.
În plus, a avea o temperatură constantă și plăcută în casă, în fiecare încăpere a acesteia, este cheia către o stare de bine resimțită în confortul propriei locuințe. Iată de ce s-au căutat formule pentru ca izolarea casei să se realizeze în mod continuu pe fiecare centimetru de suprafață, lucru posibil practic numai prin pulverizarea spumei poliuretanice.
O izolație spumă poliuretanică este rezolvarea
Meseriașii în construcții au început să se specializeze și în izolația cu spumă poliuretanică, astăzi existând companii care numai cu acest lucru se ocupă – este cazul Isoterm, firmă care sprijină evoluția în izolații și care face lucrări în toată țara, aplicând spumă poliuretanică pentru izolare termică, hidroizolare și chiar izolare fonică pe construcții din lemn, beton, cărămidă și orice alt material – spuma izolatoare aderă perfect pe toate.
Isoterm descrie pe îndelete ce înseamnă o izolație de spumă poliuretanică, prin ce se diferențiază aceasta față de izolația din vată minerală sau din alt material cu rol izolator, și suplimentar divulgă secretele acestui material-minune în izolații.
Câteva detalii tehnice despre spuma izolatoare
Când cei doi compuși chimici ai săi se întâlnesc, rezultă o spumă fie în varianta cu celulă deschisă, fie în varianta cu celulă închisă, cea din urmă fiind extrem de densă, deci extrem de eficientă, o barieră termică solidă. Varianta cu celulă închisă a spumei se aplică pe pereți, interiori și exteriori, iar pe plafon, pod, mansardă și pardoseală se aplică spuma cu celulă deschisă, cea cu densitate comparabilă cu ale celorlalte materiale izolatoare.
Mai multe detalii tehnice, utile, se pot găsi pe site-ul Isoterm.ro. Revenind la răcoarea plăcută din casă menținută de izolația din spumă poliuretanică, este cert dorită de toată lumea. Rămâne întrebarea dacă și-o poate permite toată lumea.
Izolațiile din spumă, disponibile la preț accesibil
Din fericire, costul de obținere a spumei și manopera pentru aplicarea acesteia implică sume de bani ușor de suportat. Desigur că un asemenea material ultrarezistent, care se poate aplica fără goluri (lucru imposibil la plăcile de vată, spre exemplu) și perfect ecologic (nu emite gaze, nu se dezintegrează) va costa mai mult decât materialele folosite în izolațiile modeste, însă în raport cu costul total de construcție a imobilului sau de renovare, diferența de preț trece neobservată.
Contează numai ca proprietarii de case să se informeze corect asupra opțiunilor de izolare a casei și să aleagă varianta pe care multe alte milioane de oameni din țările mai dezvoltate au ales-o încă din anii ’80 și, iată, nu a fost nevoie până acum să schimbe izolațiile caselor lor.