Actualitate

Radu Banciu a fost amendat! Trebuie să plătească 10.000 lei pentru că nu avea declarație de la angajator

Publicat: 28 apr. 2020

Radu Banciu a povestit, în ediția „Lumea lui Banciu”, cum a fost amendat cu 10.000 de lei, în noaptea de 8 aprilie, când se întorcea la serviciu. Realizatorul a explicat că, deși nu avea legitimație de serviciu și nici declarație de la angajator, completase o declarație pe proprie răspundere.

„Mi l-a dat, m-am uitat peste el. Plicul nu e aici, întrucât o să vă povestesc ulterior. Îl desfac, ies exact precum cu lozul în plic după ce îl achiziționezi – ai așa un moment în care ești în cumpănă, începi să te gândești dacă ajungi miliardar sau nu – așa că am făcut și eu câțiva pași, m-am uitat în stânga, în dreapta, apoi l-am desfăcut, tacticos așa, după care mă uit peste el.

Amendă de 10.000 de lei în loc de 2.000 de lei

Nu știu de ce, pentru că de obicei nu știu să citesc chestiile acestea, dar mi-a căzut privirea direct peste sumă, plata, amenda, exact peste ea. Eu, care stătusem din seara de 9 aprilie și până în după-amiaza de 24 aprilie, cu ideea că am mierlit-o – 2.000 de lei. Îmi cade privirea exact peste sumă. Mă uit peste ea, 10.000 de lei. Suma este de 10.000 de lei, scrie și în paranteză, «contravenientul poate achita în termen de 15 zile 5.000 de lei». Iau plicul, mă uit, nume, prenume, datele din excepționalul buletin, după care încep să citesc.

La «data de 8 aprilie 2020, ora 23:55, a săvârșit următoarele». Și aici începe descrierea, un text scris cam de un copil între clasa a II-a și a III-a. Zice așa, «sus-numitul, în calitate de pasager al autoturismului a susținut că se deplasează de la sediul B1 TV, program de știri, către domiciliul mai sus menționat, neavând asupra sa adeverință eliberată de către angajator sau legitimație de serviciu, susținând că le are la adresa de domiciliu».

Într-adevăr, n-aveam adeverința eliberată de angajator, că era acasă în cealaltă geacă, n-am legitimație de serviciu, n-am avut niciodată de când sunt la B1, de nouă ani. N-am pentru ce, că eu nu fac teren. Se termină primul paragraf, dar nicăieri nu se explică în acest prim paragraf că aveam, totuși, declarația pe proprie răspundere completată corect la data respectivă, la primul punct, unde ți se permite să te întorci de la serviciu, acasă”, a declarat Radu Banciu, în direct pe B1 TV.

Comentarii
  • un bou ,el detine adevarul suprem,toti ceilalti sunt idioti sau imbecili,el a pledat impotriva votului,impotriva izolarii,a distantarii, a purtarii mastii;un francofon ratat si inchipuit

Adauga un comentariu