Cancan

Radu Banciu, atac clar la adresa lui CTP. „O secătură” 

Publicat: 21 sept. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Radu Banciu atac clar la adresa lui CTP. O secătură 
Radu Banciu a lansat un atac la adresa lui CTP dupa ce a fost provocat de un telespectator

Radu Banciu a lansat un atac la adresa lui CTP dupa ce a fost provocat de un telespectator să facă o comparație între doi jurnaliști români extrem de cunoscuți: Cristian Tudor Popescu și Tolontan.

Prezentatorul TV nu a ezitat să-și exprime în mod deschis opinia, în timpul emisiunii, despre ambii protagoniști. Cu această ocazie, a lansat un atac vehement la adresa gazetarului.

Ce analiză a făcut Radu Banciu

Analiza realizată de prezentatorul de la a Prima Sport a evidențiat fără îndoială faptul că acesta are un favorit! Este vorba despre Cătălin Tolontan, un jurnalist cu o experiență de peste 30 de ani, care lucrează în cadrul grupului Ringier. Banciu a exprimat numai cuvinte de apreciere în legătură cu el, plasându-l mult înaintea lui CTP.

„Tolontan e singurul, pe palierul lui nu mai e nimeni, nu există comparație între el și CTP. Tolontan a făcut istorie, nu se poate compara cu CTP. Tolontan chiar a format o generație de jurnaliști, dar atât. Astăzi este irelevant, nu ai ce să înveți de la el.

El nu a respectat jurnalismul cum ar fi trebuit, s-a dus într-o zonă de confort și comoditate. În loc să meargă toată viața lui pe măgar și desculț, e în cu totul altă zonă de confort. Nu se poate compara cu CTP, care n-a avut scrupule niciodată”, scriu cei de la cancan.ro.

Radu Banciu, atac clar la adresa lui CTP

În timp ce a lăudat în mod excesiv activitatea lui Tolontan, Banciu a adoptat o atitudine complet diferită față de CTP! Jurnalistul l-a acuzat pe Cristian Tudor Popescu că nu are nimic de învățat de la el și că ar fi fost mai potrivit ca inginer. În plus, a afirmat că acesta nu are scrupule. În schimb, a menționat că îl apreciază ca scriitor.

„Tolontan a avut scrupule, de la el am învățat toată meseria. De la CTP n-aveai ce să înveți. El avea bagajul lui de cultură, era un tip citit în mediul lui, de inginer, nu era un bou, dar el n-avea scrupule.

Cum să ți-l faci prieten pe CTP, a auzit cineva așa ceva? Nu era un om frecventabil din niciun punct de vedere, o secătură! Dar, încă o dată, un caracter, un personaj. Îl puteai lectura, îl citeam, a fost un reper, dar un om imposibil”, a spus Radu Banciu, în cadrul emisiunii Fotbal All Inclusive pe care o moderează la Prima Sport.

Controverse legate de cariera lui Radu Banciu

Realizatorul TV atrage frecvent atenția opiniei publice prin comentarii controversate făcute în timpul emisiunilor, care pot afecta demnitatea unor persoane. Ca urmare, postul de televiziune B1 a fost sancționat al Consiliului Național al Audiovizualului pentru încălcarea legislației în vigoare.

În emisiunea „Lumea lui Banciu” difuzată pe B1 la data de 24 decembrie 2013, Banciu a descris Prim-Ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, ca fiind o „terchea-berchea”.

Mai mult, acesta a folosit un limbaj injurios și a făcut comentarii denigratoare la adresa studenților moldoveni din România. Asociațiile de studenți moldoveni din România au condamnat discursul defăimător al jurnalistului, exprimându-și îngrijorarea cu privire la prejudiciul adus imaginii lor.

Consiliul Național al Audiovizualului a decis să amendeze postul de televiziune la care Banciu a fost angajat cu suma de 10.000 lei pentru afirmațiile discriminatorii ale moderatorului și pentru injuriile lansate de invitatul postului, Corneliu Vadim Tudor.

În octombrie 2016, Banciu a afirmat că României i-ar merge bine fără unguri.

Adauga un comentariu