National

Radu Banciu lansează un atac dur la adresa Justiţiei din România: Nu a făcut nimic în 30 de ani

Publicat: 16 iun. 2020
Radu Banciu lansează un atac dur la adresa Justiţiei din România

Radu Banciu lansează un atac dur la adresa Justiţiei din România. Totul are legătură cu cazul şocant din Mehedinţi când un criminal condamnat la închisoare pe viaţa a fost eliberat de judecătorii din Mehedinţi. Radu Banciu declara că de 30 de ani, Justiţia din România nu a făcut nimic pentru popor nici la 30 de ani după Mineriade sau Revoluţia din 1989.

Radu Banciu lansează un atac dur la adresa Justiţiei din România: După 30 de ani în care nu au făcut nimic în România

Prezentatorul TV a vorbit în cadrul emisiunii pe care o moderează faptul ca Justiţia nu a făcut nimic în cele mai mari dosare ale României de după 1989, în speţă Dosarul Mineriadelor şi Dosarul Revoluţiei. Totuşi, aceeaşi justiţie i-a dat drumul unui criminal care omorâse cinci persoane în anii 90:

„Criminalul Turnagiu a păcălit sistemul pentru eliberarea condiționată, un om care a omorât 5 persoane în anii 90 a fost eliberat condiționat și a incendiat o fată de 17 ani din Mehedinți care se află în stare gravă. A fost eliberat de Justiția din România, de sistemul de Justiție din România, care 30 de ani mai târziu, după ce n-a reușit să facă nimic, nici în dosarul Mineriadei nici în Dosarul Revoluției, a găsit de cuviință să-l elibereze pe acest nene, care cumulase la un moment dat aproape 100 de ani de pușcărie din câte avea acolo. I-a dat drumul…” a spus prezentatorul.

Radu Banciu: Au fost lăsaţi în libertate ca să pună japca pe noi şi să recidiveze

Prezentatorul TV îşi continua criticile aduse sistemului şi susţine faptul că acest lucru este o păcăleală a acestuia mai ales ca unii scriau cărţi şi se trezeau inventatori în timpul pedepsei. Radu Banciu susţine că de cele mai multe ori, inculpaţii păcăleau sistemul chiar cu propriile arme şi că de cele mai multe ori, odată ajunşi în libertate, aceştia recidivau:

„Fiecare condamnat din România trece prin analiza unui consilier de probațiune,atunci când cere liberarea condiționată, deși cu toții știm că nu este decât o păcăleală a sistemului, de la cărțile pe care unii le scriau, de la romanele…la inventatorii care ieșeau din pușcărie, la tot felul de oameni dintr-o dată de bine, care păcăleau sistemul de Justiție cu propriile lui arme. Erau lăsați în libertate ca până la urmă să pună japca pe noi și în cele mai multe ori să recidiveze să devină iară niște criminali. Foarte interesant, îi găsește cvazi-nevinovați pe unii. Ajungem noi la pușcărie pentru că ne răstim la aceștia” a spus Radu Banciu.

Traian Băsescu nu este de aceeaşi părere! Fostul preşedinte susţine faptul că Judecătorul nu are nicio vină

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, susţine că judecătorul care a decis eliberarea criminalului nu poate fi tras la răspundere pentru ca acesta a judecat dovezile venite în dosar. Traian Băsescu a explicat că treaba unui judecător nu este de a ţine oamenii în puşcarii ci a judeca dovezile care vin la dosar

”Magistratul a avut în față un dosar de bună purtare al pușcăriașului, a avut, cu certitudine, recomandările comisiei în față. Magistratul nu este pus acolo să te țină în pușcărie câte zile ai. Dacă autoritățile desemnate să aprecieze purtarea observată de-a lungul timpului a unui condamnat, cum că poate fi eliberat, judecătorul, în principiu, nu are de ce să-l țină pe acel om în continuare, în pușcărie. Deci cred că problema o avem la penitenciar, și nu la magistrat. Magistratul a avut un dosar cu recomandări foarte bune, nu cred că problema este la magistrat. E ca și cum magistratul are în față declarațiile a cinci martori că ai jefuit o casă. Sigur că el o să-i creadă pe cei cinci martori după ce îi audiază. La fel s-a întâmplat și cu acest nenorocit care a fost eliberat condiționat. (…) Înțeleg că au fost cinci victime într-un jaf. Cine știe condițiile în care s-a produs acel jaf. Poate a fost viața lui contra vieții celorlalți. (…) Nu sunt eu omul care să-i apere cu orice preț pe judecători, dar este clar că judecătorul a avut niște bune recomandări în dosar”, a declarat Traian Băsescu.

Adauga un comentariu