Cancan

Radu Banciu uimește: ”Fraților, a mai fost o pandemie! Trei miliarde de…”

Publicat: 30 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Radu Banciu uimește Fraților a mai fost o pandemie Trei miliarde de
radu banciu despre pandemie

În ediția de marți a emisiunii ”Lumea lui Banciu”, realizatorul a amintit de incendiile din Australia, unde nu mai puțin de trei miliarde de animale au avut de suferit.

„Fraților, a mai fost o pandemie înainte de pandemie, care s-a abătut peste Australia, dacă mai țineți minte, când ardea tot continetul. Mi-a fost frică până la urmă că vine și la noi și ne ia farfuria de sub față. Ei, bine, în Australia au fost devastați de flăcări în general și de forța vântului 115.000 de kilometri pătrați. Asta înseamnă de trei ori suprafața Olandei. A ars complet! Dincolo de cele 30 de victime omenești, care până la urmă sunt puține, nu mai puțin de 3 miliarde de animale au fost afectate.

Asta înseamnă că ori au murit, ori sunt în stare stabilă la terapie intensivă. Avem aici defalcat puțin, 143 de milioane de mamifere au fost afectate de această criză înainte de criza coronavirusului, care răvășește și el Australia, în special partea de est și în special orașul Melbourne, 2,46 de miliarde de reptile au fost afectate, 180 de milioane de păsări și 51 de milioane de broaște. Nu am auzit asociațiile astea, care ne acuzau pe noi cu câinii pe vremuri, poate au sucombat sau au venit altele, că acolo sunt bani de câștigat… nu am auzit pe nimeni, totuși, să se ridice, să manifesteze în Piața Victoriei pentru cele 51 de milioane de broaște care au decedat în Australia, acolo unde, sigur, este o faună impresionantă și, practic, unică în lume”, a afirmat Radu Banciu, în direct pe B1 TV.

Radu Banciu uimește: ”Fraților, a mai fost o pandemie!

Radu Bancu a continuat. „Ei, bine, e un studiu teribil acesta! Rezultate lui, ca să citez un specialist, nu sunt prea grozave, devastând un continet întreg înainte ca această pandemie să vină și, într-adevăr, să trimită într-un con de umbră catastrofa asta naturală, cea mai gravă din istoria modernă a omenirii, poate chiar și din întreaga istorie a planetei. Totuși, să reținem aceste cifre – 3 miliarde de animale au fost răvășite de acele incendii cauzate până la urmă de oameni, de turiști, de localnici, de țigările nestinse. Ați văzut că, până la urmă, totul a plecat de la asta”, a spus Radu Banciu.

Adauga un comentariu