Sport

Radu Drăguşin, dorit de Leipzig

Publicat: 05 ian. 2021

Jucătorul român Radu Drăguşin, în vârstă de 18 ani, este dorit de Leipzig. Radu Drăgușin a reuşit o performanţă extraordinară în finalul anului trecut, a debutat la prima echipă a lui Juventus.

Acum, jucătorul a intrat în ultimele 6 luni de contract, iar agentul său negociază atât cu Juventus, cât şi cu Leipzig.

Tânărul fundaş român a bifat câteva minute în UEFA Champions League, după care a fost introdus pe teren de Andrea Pirlo şi pe finalul unui meci din Serie A.

Impresarul lui Radu Drăgușin negociază cu Juvetnus

Florin Manea, agentul lui Radu Drăguşin, negociază cu şefii lui Juventus prelungirea contractului, scadent în vara acestui an. Practic, internaţionalul român U21 poate discuta în acest moment cu orice alt club, dar campioana Italiei are prioritate.

Radu Drăguşin are în acest moment un salariu de 3.000 de euro lunar, iar agentul său încearcă să-i obţină pentru noua înţelegere o reumuneraţie de top: un salt la 80.000 de euro pe lună, adică aproape 1 milion de euro pe an, scrie ProSport. O sumă care nu reprezintă o problemă pentru un club de talia lui Juventus.

Semifinalista UEFA Champions League îl vrea pe Radu Drăguşin

Sursa citată mai scrie că de serviciile tânărului fotbalist român este interesată şi Leipzig, semifinalista UEFA Champions League în sezonul trecut şi locul 2 la acest moment în Bundesliga.

Formaţia pregătită de Julian Nagelsmann vrea să-l convingă pe Radu Drăguşin să meargă în Germania, acolo unde îl aşteaptă un club a cărui filozifie se bazează pe creşterea de jucători tineri. Faptul că fotbalistul nostru ar putea ajunge la Leipzig liber de contract în vară reprezintă nu mare atu în realizarea transferului. Dacă va ajunge gratis în Bundesliga, lui Drăguşin îi va fi mult mai uşor să obţină salariul dorit.

Leipzig caută tinere talente

RB Leipzig va transfera jucători în perioada de mercato de iarnă doar din banii încasaţi din vânzarea altora, a anunţat în revista Sport Bild directorul executiv Oliver Mintzlaff .

Oliver Mintzlaff a precizat că Leipzig nu dispune de fonduri nelimitate, mai ales după transferul atacantului Dominik Szoboszlai de la Red Bull Salzburg în schimbul a 20 de milioane de euro.

„După venirea lui Szoboszlai pot exclude faptul că vom transfera alţi jucători în iarnă şi la vară, fără ca alţii să plece. Achiziţia de tinere talente rămâne în ADN-ul clubului, iar jucători cheie vor putea pleca pentru oferte semnificative şi dacă pierderile pot fi compensate din punct de vedere sportiv”, a declarat Oliver Mintzlaff.

RB Leipzig va continua să dezvolte jucători şi să genereze venituri din vânzarea unor jucători ca Timo Werner la Chelsea, Naby Keita la Liverpool sau Diego Demme la Napoli. Fundaşul Dayot Upamecano şi căpitanul Marcel Sabitzer sunt următorii jucători care ar putea-o părăsi pe Leipzig, dar Mintzlaff susţine că nu s-a decis încă nimic pentru vara viitoare.

Adauga un comentariu