Actualitate

Radu Gavriș, dat afară după petrecerea cu polițiștii! Ce alte decizii a luat ministrul Lucian Bode

Publicat: 25 ian. 2021
Radu Gavriș
Adjunctul Poliției Capitalei, Radu Gavriș, a fost demis

Adjunctul Poliției Capitalei, Radu Gavriș, a fost dat afară după petrecerea cu polițiștii. Anunțul a fost făcut luni, 25 ianuarie, chiar de către ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

„Am dispus înlocuirea ofițerului (n.r. – Radu Gavriș) care avea și funcție de conducere la Poliția Capitalei. Am văzut că domnul polițist se luptă cu pandemia din interior și nu aș vrea să-i mai dăm această posibilitate. Cât timp voi fi în această înalta demnitate voi face tot ce depinde de mine să arăt că majoritatea polițiștilor, eu mi-aș dori toți, sunt profesioniști, respectă haina militară. Și mi-aș dori că niciodată să nu fie pus semnul egal între anumite derapaje și instituții fundamentale în statul român: poliție, jandarmerie, pompieri”, a declarat Lucian Bode.

Schimbarea din funcție a lui Radu Gavriș vine după scandalul de vineri, de la „petrecerea din Centrul Vechi”. Radu Gavriș a fost înlocuit de Bogdan Berechet. Acesta va prelua atribuțiile lui Radu Gavriș, a spus ministrul Bode.

Lucian Bode: „În cazul Gavriș nu s-a mers la «pont»!“

Ministrul Afacerilor de Interne a precizat că în cazul Radu Gavriș n ua fost vorba despre niciun „pont“, ci au fost efectuate mai multe controale în Centrul vechi din Capitală.

„Concret, despre activitățile de vineri, pe dată de 22 ianuarie, noi am verificat peste 4.000 de agenți economici dacă respectă măsurile de prevenire și combatere COVID. Am verificat aproape 8.000 de activități, restaurante, terase. Dintre cei 4.000 de agenți economici, 740 au fost verificați la nivelul Municipiului București. Dintre aceștia, o parte au fost în Centrul Vechi. Așadar, vreau să elimin orice suspiciune că Poliția s-a dus la pont într-o anumită locație. După ce am constatat ce se întâmplă la respectiva locație, am aplicat o amendă contravențională agentului economic, de 5.000 de lei. Am sancționat 25 de participanți la respectiva… nu era vorba de o petrecere pentru că ei nu aveau legătură toți unul cu celălalt… cu 17.500 de lei“, a menționat Lucian Bode.

Lucian Bode cere anchetă în cazul Gavriș

De asemenea, ministrul Lucian Bode a declarat că va solicita astăzi lămuriri cu privire la cum au ajuns în spațiul public informațiile și imaginile de la activitatea de vineri, fără să și le asume cineva.

Mai mult, a dispus cercetarea prealabilă a ofițerului de poliție care se afla la momentul respectiv în incinta respectivului restaurant, pentru a observa dacă este sau nu vinovat de nerespectarea prevederilor legale care decurg din statutul de polițist.

În incinta restaurantului se mai aflau un român și un cetățean austriac care trebuiau să fie în izolare, la un hotel din București.

„În incinta respectivului restaurant se mai aflau două persoane, un cetățean român și un cetățean austriac, care conform reglementărilor legale în vigoare, trebuiau să se afle în izolare la un hotel din București, și ei se aflau în respectivă locație. Vor fi parte dintr-un dosar penal deschis pe numele cetățeanului din Călărași care, la primele verificări, s-a constatat că trebuia să fie în izolare și nu la restaurant în București. Vor fi parte în dosarul penal deschis pe numele cetățeanului din Călărași care, la primele verificări, s-a constatat că trebuia să fie în izolare.”, a mai spus Lucian Bode.

Comentarii
  • Dacă dl. Gavriș, cel mai bun criminalist a greșit, trebuie sa plătească pt. asta, avind în vedere ca stia legea mai bine ca orice muritor de rind. Nu este nici primul, nici ultimul polițist care încalcă legea, în starea de urgenta sau în starea de alerta.! Problema este ca polițiștii, indiferent de funcții, tb. sa fie un exemplu, chiar și în timpul liber! În pandemie f. mulți tineri și-au anulat petrecerile de căsătorie, de botez, și alții nu se pot abține de la o chermeza! Legea este pt. toată lumea, indiferent de statut și e f. bine ca nu s-a mușamalizat aceasta situație, chiar dacă o fi vorba și de o,, lupta intestinala”, la virful Politiei!

Adauga un comentariu