Actualitate

Raed Arafat a răbufnit: „S-a ajuns prea departe! Acești oameni trebuie să aibă responsabilitate”

Publicat: 12 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Raed Arafat a răbufnit S-a ajuns prea departe Acești oameni trebuie să aibă responsabilitate
Raed Arafat a răbufnit a vorbit despre avalanșa de informații false apărute în mediul on-line

Secretarul de stat și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a vorbit despre reacțiile violente ale oamenilor  cu privire la orice informație apare în mediul on-line. De asemenea acesta a accentuat faptul că fiecare om trebuie să fie responsabil și să înțeleagă importanța furnizării informațiilor reale și corecte.

„Cum scrii ceva pe Facebook, ești atacat de pe conturi false. Apar tot felul de discuții care pun sub semnul întrebării toate măsurile pe care le-am luat. Când apar oameni care nu au nimic cu meseria de medic, nu au nicio legătură cu Medicina și o iau pe toate părțile despre Covid-19, fără să ia contextul medical, și pun sub semnul întrebării deciziilor doctorilor… ce să mai zici?!

S-a ajuns prea departe! Acești oameni trebuie să aibă responsabilitate! La un moment dat, dacă vedem că situația nu mai este atât de roz, poate ar trebui să vină să dea răspunsuri populației (…) Au început să iasă anumite personaje, pe linie juridică, și să spună că oamenii au fost tratați experimental, că au fost tratați cu un medicament pentru HIV. Toată lumea a folosit medicamentul respectiv.

Omul de rând nu are acces la toate datele medicale (…) Mai era unul care spunea că vrea să se infecteze cu coronavirus. Nici nu vreau să-i dau numele. Apărea la toate televiziunile. Voia el să arate că virusul este ceva banal. Nu conta că sunt peste 1000 de morți. Toate acestea duc la începerea erodării încrederii populației (…) Pericolul mare este următorul: persoanele care pot vorbi în cunoștință de cauză… multe dintre acestea nu mai vor să o facă! Am rămas doar câțiva nebuni care continuăm să ne expunem.

Suntem înjurați, dar ne asumăm ce spunem. Repet: sunt unii care știu foarte bine să vorbească despre coronavirus, dar nu mai vor să iasă în față de teamă să nu fie înjurați”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat, despre situația României în pandemia de COVID-19: „Aceste riscuri nu sunt terminate”

Secretarul de stat și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a explicat de ce nu poate restrânge starea de alertă pentru anumite județe deoarece tranzitul nu este restricționat, așa încât, riscul infectării rămâne unul mărit. De asemenea acesta a vorbit despre oscilațiile prezente în cazul numărului de infectări raportate.

„Am explicat că nu suntem gata, că nu s-a terminat, că există încă risc, că există riscul să se agraveze situaţia pe alocuri sau în general, o să vedem. Deci aceste riscuri nu sunt terminate. Vedem situaţia cum apar cazurile. Astăzi suntem la 190 şi ceva de cazuri. Am depăşit 200, am ajuns la 238, am coborât la 125, deci există clar o mişcare a cazurilor care încă nu e sub control”, a declarat Raed Arafat.

Avertismentul lui Raed Arafat: Trebuie să continuăm unele restricţii! Doar aşa putem să ţinem sub control

Raed Arafat a explicat faptul că, din prespectiva lui, unele măsuri ar trebui să fie continuate şi după 15 iunie. Secretarul de stat din Ministerul de Interne considera că dacă se va reveni la situaţia de dinainte de pandemie vom plăti scump.

”Din perspectiva mea, v-am spus că trebuie să continuăm clar cu o modalitate de a putea coordona și a lua anumite măsuri. Acest lucru ni-l permite deocamdată starea de alertă. Din 15 iunie trebuie să analizăm cum se va putea. Poate cu starea de alertă, dar cu mai puține restricții. Dacă nu va fi starea de alertă, vedem care va fi. Dacă lăsăm totul și spunem că revenim la situația dinaintea virusului, eu cred că e o greșeală pe care o vom plăti scump. (…) Trebuie să avem înţelepciunea şi răbdarea să mai aşteptăm. Este vorba de o săptămână, două, trei”, a declarat Raed Arafat, la emisiunea „România 9” de la TVR.

”În lumea politică trebuie să se discute. Eu sunt convins că se va ajunge la un consens și lumea va înțelege că lucrurile nu s-au terminat încă. Eu nu cred că am terminat încă”, mai precizat Arafat.

Adauga un comentariu