National

Raed Arafat a vorbit despre obligativitatea măștilor de protecţie din mijloacele de transport în comun! Șoferul nu ar trebui să plece din stație dacă există oameni care nu au masca pusă

Publicat: 23 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Raed Arafat a vorbit despre obligativitatea măștilor de protecţie din mijloacele de transport în comun Șoferul nu ar trebui să plece din stație dacă există oameni care nu au masca pusă
Raed Arafat a vorbit despre masca de protecție care va rămâne obligatorie

Șeful DSU România, Raed Arafat a vorbit despre faptul că mulţi cetăţeni români aleagă să nu poarte mască de protecţiei în mijloacele de transport public. Acesta a declarat faptul că soferu lar trebui să nu plece din staţie dacă cetăţenii nu poartă mască de protecţie.

De altfel, Arafat a vorbit şi despre funcţionarea spitalelor în contextul celui de-al patrulea val al pandemiei de COVID-19, explicând că acestea vor funcţiona în regim mixt.

Șoferii de pe mijloacele de transport în comun nu ar trebui să plece din staţie dacă unii călători refuză să poarte mască

În intervenţia publică, Raed Arafat a vorbit despre faptul că mulţi români nu mai poartă mască în moment ce călătoresc în mijloacele de transport în comun. Șeful DSU a explicat că el însuşi a fost martor unor astfel de situaţii şi i-a sfătuit pe şoferi să nu pornească din statii dacă în mijlocul de transport sunt călători care nu se supun regulilor aflate în vigoare:

„Pot să vă spun că acum, venind către dumneavoastră, m-am oprit lângă un autobuz de oraș în care erau cel puțin trei persoane fără mască în el. Nimeni nu le zice nimic! Primul care trebuie să le atragă atenția este cel care conduce autobuzul. Îi vede, îi vede prin oglindă, trebuie să le spună: Mască! Îmi pare foarte rău, dar el este șeful autobuzului! Deci, omul urcă în autobuz fără mască. Cine e în autobuz la momentul acela? Cel care îl conduce! Nu poți să pui un polițist în fiecare autobuz.

Foarte politicos, le poate spune: ‘Vă rog, purtați masca!’, ‘Nu port mască!’, ‘Păi, atunci nu plecăm de aici, poftim!’ Care e problemă dacă spui unuia care nu poartă mască că nu se mișcă autobuzul?” a spus Raed Arafat. „Deci, porți mască, cobori din autobuz sau nu se mișcă autobuzul! Și o să poarte mască în final. Până la urmă, este vorba de aplicarea regulilor și respectarea celorlalți. Din momentul în care în autobuz erau vreo 15 persoane, toți purtau mască și numai trei erau care nu poartă mască, înseamnă că cei trei nu-i respectă pe ceilalți”, a adăugat șeful DSU.

Ce se întâmpla cu spitalele din România în valul patru al COVID-19

În contextul în care în România se observă o creștere a infectărilor cu COVID-19 și apariţia valului al patrulea, Raed Arafat a explicat ce se întâmpla cu spitalele. Șeful DSU a infirmat faptul că spitalele s-ar închide, dar dacă numărului de persoane infectate va crește constant, unităţile medicale vor funcţiona în regim mixt, COVID și nonCOVID:

„Dacă creşte numărul de cazuri, readaptăm spitalele sub formă mixtă, în primul rând, asta e discuţia. Adică fiecare spital să aibă o zonă, un număr de paturi, paturi de terapie intensivă pentru aceste cazuri şi, bineînţeles, s-a discutat de detaşare de personal, de suplimentarea locurilor, de unităţile mobile de terapie intensivă, de unitatea suplimentară care e la Elias, de toate astea s-a discutat săptămâna trecută ca să fie puse la punct din nou pentru a fi activate.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a cerut, în timpul unor videoconferințe cu directorii Direcţiilor de Sănătate Publică și managerii unităţilor medicale să se pregătească pentru valul patru al pandemiei, centralizarea numărului de pături pentru copii, inclusiv pentru Anestezie şi Terapie Intensivă pediatrie, dar și o evidență a medicilor ATI.

Adauga un comentariu