Actualitate

Raed Arafat anunță vaccinare anuală împotriva COVID-19

Publicat: 02 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Raed Arafat anunță vaccinare anuală împotriva COVID-19
Raed arafat nu a exclus posibilitatea unei doze a patra de vaccin împotriva COVID-19

Într-o declaraţie recentă, Raed Arafat anunță vaccinare anuală împotriva COVID-19. Șeful DSU este de părere că vaccinarea cu a patra doză nu este necesară dar nu exclude în totalitate această variantă.

Altfel spus în spaţiul public au apărut mai mulţi specialişti care au menţionat că sistemul imunitar are de suferit din cauza numărului mare de doze făcut, alții spunând că este necesară apariția unui vaccin anual împotriva COVID-19.

Raed Arafat anunță vaccinare anuală împotriva COVID-19

Într-o declarație recentă, Raed Arafat anunță vaccinare anuală împotriva COVID-19, în condiţiile în care totul depinde de cum evoluează lucrurile. Șeful DSU este de părere că doza patru nu este necesară în aceste momente, dar se poate lua în calcul un booster

Nu cred că vom ajunge acolo, dar știți cum este, totul depinde de cum evoluează lucrurile, totul depinde de ce variante pot să apară, dacă apare vreo variantă care să fie una care îngrijorează. La acest moment, cum merge treaba, probabil că nu vom ajunge doza a patra. Probabil, și e o altă variantă, să ajungem ca acest virus să devină endemic, asta înseamnă că așa cum facem vaccinul anual pentru gripă sezonieră, să includem inclusiv un vaccin anual pentru SARS-CoV-2 care să ne protejeze”, a spus șeful DSU.

Asta în condiţiile în care state precum Danemarca au solicitat deja trecerea de la pandemie la endemie şi scoaterea, de pe lista bolilor grave, a COVID-19. Altfel spus, țara menţionata mai sus a anunțat că a eliminat restricțiile cauzate de pandemia de COVID-19, în pofida faptului că subvarianta BA.2 a dus la o creștere a cazurilor în țară.

Totuși, la nivel de țară, Alexandru Rafila a anunţat încetarea stării de alertă și ridicarea restricțiilor începând cu sfârșitul lunii martie. Ministrul Sănătății a mai precizat faptul că aceste lucruri nu sunt sigure pentru că nu se poate prezice evoluția infectărilor.

Vaccinare anuală împotriva COVID-19

În încheiere, medicul Raed Arafat a precizat faptul că visurologia nu este domeniul lui de activitate, dar din câte a auzit în spaţiul public, ideea de vaccinare anuală împotriva COVID-19 este îmbrăţişată de tot mai mulţi specialişti. Acesta a precizat că nu cunoaște cu exactitate nici dacă pandemia va deveni endemică și nici dacă virusul COVID-19 va fi unul sezonier:

„Nu știm! Nu mă pronunț, pentru că nu este domeniul meu în care să fiu foarte aprofundat, să vin să vă dau argumente și tot. Aici, colegii care sunt pe partea de imunologie, pe partea de epidemiologie, virologie, ei pot să vină și să spună ce cred. Dar, din ce citim și din ce urmărim pe partea științifică, există această posibilitate de vaccinare anuală, sezonieră, dacă devine o infecție endemică, să zicem, sezonieră, care apare în sezon, cum apare gripa sezonieră, și ne vaccinăm. Eu mă vaccinez în fiecare an pentru gripă”, a adăugat Raed Arafat, citat de stiripesurse.ro.

În spațiul public românesc au apărut mai multe voci care au susținut faptul că o vaccinare continuă împotriva COVID-19 duce la o ”bombardare” a sistemului imunitar. Medicul Radu Țincu a afirmat faptul că specialiștii mondiali și cei care au dezvoltat vaccinurile existente trebuie să găsească o soluție pentru o vaccinare anuală împotriva COVID-19.

Leacuri pentru durerea de măsea și ureche

Adauga un comentariu