National

Raed Arafat, despre ridicarea restricţiilor: „Nu este cazul“. Iată ce ne aşteaptă în perioada următoare

Publicat: 21 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Raed Arafat despre ridicarea restricţiilor Nu este cazul. Iată ce ne aşteaptă în perioada următoare
Raed Arafat a vorbit despre ridicarea restriciilor, în condiţiile în care numărul de persoane infectate cu COVID-19 a intrat într-un trend descendent

Raed Arafat a vorbit despre ridicarea restriciilor, în condiţiile în care numărul de persoane infectate cu COVID-19 a intrat într-un trend descendent. Potrivit acestuia, nu ar trebui să ne lăsăm păcăliţi de acest lucru, iar în privinţa ridicării restricţiilor nu este cazul.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă este de părere că trebuie să fim precauţi şi să păstrăm restricţiile existente la acest moment în România.

Raed Arafat, despre ridicarea restricţiilor

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă este de părere că trebuie să fim precauţi şi să păstrăm restricţiile existente la acest moment. Raed Arafat a declarat că menţinerea restricţiilor este necesară chiar dacă a început să scadă numărul de infectări cu coronavirus.

Potrivit acestuia, trebuie să fim extrem de atenţi pentru că va începe şi şcoala şi până nu vor fi mai multe persoane vaccinate, nu e cazul de relaxare.

„Până nu avem mai multe persoane vaccinate, mai vine şcoală care se va deschide, mai vin alte aspecte care ne vor face să spunem, uite că iarăşi creşte, deci trebuie să fim extrem de atenţi. Abordarea noastră este menţinerea măsurilor care au fost. (…) Sperăm că aceasta va fi decizia finală că în 8 februarie şcoală va începe, aşa că ridicarea unor restricţii cred că nu e cazul în acest moment. Vor fi analize, este posibil să se ia decizii pe baza evoluţiei la noi, dar şi în alte ţări care vedem, unele dintre ele au probleme serioase”, a declarat Raed Arafat.

Faptul că a scăzut numărul cazurilor de coronavirus nu este un semn că ar trebui s revenim la normalitate pentru că de la normalitate la un nou val grav putem ajunge în 2-3 săptămâni.

Raed Arafat, despre îmbulzeală de la vaccinare

Marţi, 19 ianuarie 2021, Raed Arafat, şeful Departamentului de Situaţii de Urgenţă, a a vorbit, la B1Tv, despre îmbulzeala de la vaccinare, subliniind faptul că este un lucru pozitiv că oamenii vor să se vaccineze. În acest fel, este doar o chestiune de timp până când vom avea în România „un număr foarte mare de oameni vaccinaţi”.

Mai mult, oficialul a declarat că între timp, la nivel european, vor primi undă verde şi alte seruri, precum cel de la AstraZeneca, care probabil fi autorizat „până la sfârşitul acestei luni”.

„Este foarte bine că există dorinţa de vaccinare. Vaccinarea niciodată n-a însemnat că vom vaccina pe toţi în prima zi. Este clar că acest lucru este imposibil. Faptul că există dorinţa de a se vaccina este un lucru pozitiv, pentru că, cum zicea premierul înainte, noi trebuie să atingem o cifră importantă de 10 milioane de persoane vaccinate ca să putem să revenim cât mai aproape de normalitate şi să intrăm în normalitate în final, prin faptul că o mare parte din populaţie care e eligibila pentru vaccinare să fie vaccinata.

Faptul că toată lumea vrea în prima zi este absolut clar că este imposibil, dar bineînţeles există centre, există capacitate în creştere, există bineînţeles, că peste tot, anumite probleme, vin mai puţin doze într-un anumit moment pentru că fabrica anunţa că vrea să îşi crească capacitatea de fabricaţie, dar între timp apar celelalte vaccinuri autorizate pe lângă cele două vaccinuri, Modernă şi Pfizer”, a declarat Raed Arafat.

Adauga un comentariu