Coronavirus

Raed Arafat îi anunță pe români când vor scăpa de COVID-19. Ce a declarat acesta

Publicat: 26 oct. 2020
Raed Arafat face declaratii la ministerul afacerilor interne
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat

Raed Arafat îi anunță pe români când vor scăpa de COVID-19. Acesta este convins de faptul că virusul care a dat lumea peste cap, nu va dispărea anul acesta. Șeful DSU a precizat că românii vor fi nevoiți să se învețe să trăiască cu acest virus.

Potrivit lui Arafat cel puțin până la primăvara sau până la vara anului viitor nu vom scăpa de virusul SARS-CoV-2.

Raed Arafat îi anunță pe români când vor scăpa de COVID-19

Românii vor fi nevoiți să se învețe să trăiască cu acest virus, având în vedere că cel puțin până în primăvara sau vara anului viitor nu vom scăpa de noul coronaviru. Raed Arafat a mai vorbit și despre un vaccin, la care nu se așteaptă însă până înainte de februarie sau chiar de martie, anul viitor.

„Este o problemă de logistică foarte serioasă. Va trebui organizare pe plan mondial și bineînțeles (…) cantitățile care vor fi distribuite. România, din fericire, face parte dintr-un mecanism european și vă beneficia pe baza unui mecanism de achiziție european. Deci nu suntem singuri în această situație și asta este foarte bine. Ministerul Sănătății știe exact ce se întâmplă din minut în minut și la momentul în care va începe distribuirea vaccinului vom fi contactați și bineînțeles vom primi partea noastră din fiecare tranșă care este împărțită la nivelul Uniunii Europene”, a spus Raed Arafat la Antena 3.

Șeful DSU a mai spus că oamenii trebuie să se învețe să trăiască cu virusul, cel puțin până la vara anului viitor. „Din punctul de vedere al modului în care vă evolua virusul, eu cred că cel puțîn până la primăvară sau vara anului viitor nu vom sta liniștiți. Va trebui să învățăm să trăim cu virusul respectând toate regulile pe care mulți ne îndeamnă să nu le respectăm. Dacă renunțăm la anumite aspecte din viața noastră temporar, fără să o afectăm semnificativ, atunci este posibil să ieșim cu bine când lucrurile vor reveni la o cvasinormalitate, adică către primăvară – vară”, a încheiat Arafat.

Ce ne aşteaptă în primăvara 2021

Raed Arafat îi anunță pe români când vor scăpa de COVID-19. Potrivit secretarului de stat din Ministerul Afacerilor Interne,  nu avem de unde să știm dacă vom mai avea sau nu pandemie în primăvara 2021.

Dacă nu se respectă măsurile de prevenție, vom avea pandemie și în primăvara 2021. Arafat trage un semnal de alarma pe aceasta cale pentru toti romanii.

„Toţi se confruntă cu rezistența împotriva purtării măştilor de protecţie, a respectării regulilor. Măsurile de prevenire sunt soluţia. Noi nu putem opri virusul. Virusul nu ştie legi, nu ştie nimic. E prezent. Ne protejăm, e bine, nu ne protejăm, îşi face treaba mai departe. Chiar şi unii care respectă regulile se infectează. Nu putem spune că dacă am purtat masca şi m-am dezinfectat pe mâini sunt scutit 100% de infecţie, dar reduc riscul la minim. Cu cât cresc mai mult cazurile în terapie intensivă, situaţia vă fi mai grea, inslusiv să luăm nişte măsuri de limitare elective pe care şi alţîi le-au luat”, susține Arafat.

Comentarii
  • Arafat „comandantul acțiunii”, nu are nici o competenta in combaterea epidemiilor! De aceea, a devenit oracol și SPERIE LUMEA pe un ton dictatorial. Trebuie trimis unde ii e locul:la descarcerari, incendii, cutremure etc. Toți incompetenții din „România normala” sa afle ca un șefulet din Ministerul de interne nu poate decide într-o acțiune a Ministerului sanatatii decit în cazul în care conducerea este total incapabila!! Ministerul de interne are rol de sprijin și nu de decizie!Sa știe toată lumea ca masurile restrictive, ordinele, culpabilizarea populației,sunt valabile numai în Asia(și nici acolo peste tot) și numai pe termen scurt! Priviți rezultatele neispravitilor și vedeți ca soluția este o acțiune vasta de educare „în teren”, pe cu totul alt ton!! Dar asta presupune să-și miște fundurile toți trintorii din Direcțiile sanitare.,Ministerul sănătății, primarii, prefecturi, plus voluntariat. Toată lumea, inclusiv presa alarmiste, sa pornească pe teren sa invete lumea în mod direct și sa corecteze pe loc greșelile.Solutia este ca fiecare om sa știe și sa priceapă cum să se pazeasca singur! În rest deschideți tot cu respectarea celor 3 gesturi cunoscute. Lăsați exemplele din alte tari! Priviți obiectiv-științific rezultatele, nu orbiți de politica. Mergind pe același drum ne îndreptăm spre dezastru. Spre deosebire de alte tari,romanii sunt liniștiți și pricep repede. Deci, Arafat, Nelutuapendicita mergeți la treburile voastre. Arafat, dacă vrei sa te numești medic ATI, susține din nou examenul de medic specialist, conform legii.

  • Pînă la primăvară își termină arafatul excrocherile —– iar meluțu de huși a covidului speră ca va deveni pulitician covid

Adauga un comentariu