National

Raed Arafat, întrebat despre organizarea alegerilor parlamentare: „E un subiect delicat”

Publicat: 20 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Raed Arafat întrebat despre organizarea alegerilor parlamentare E un subiect delicat
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat

Marți seara, 20 octombrie, la Digi24, secretarul de stat Raed Arafat a fost întrebat dacă alegerile parlamentare se vor ține pe 6 decembrie. Se pare că această întrebare l-a cam pus în dificulate, deoarece acesta a răspuns că „e un subiect delicat”.

Raed Arafat a spus că alegerile vor avea loc pe 6 decembrie, însă se vor desfășura cu respectarea strictă e normelor de limitare a răspândirii noului coronavirus.

„E un subiect la care am spus că n-am să răspund vreodată. Normal că toate datele sunt monitorizate, nu mă întreabă numai pe mine. E un subiect delicat.

Eu știu că alegerile vor fi în 6. Important e să se respecte regulile, important e ca după rezultat să nu fie manifestări, petreceri în stradă.

La acest moment se merge pe o campanie limitată, iar în ziua de vot toate regulile stricte”, a spus Raed Arafat.

Ce spune șeful DSU despre cei care critică restricțiile

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, are un mesaj dur pentru cei care critică restricțiile propuse de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Raed Arafat le solicită celor carenu sunt de acord cu măsurile pentru oprirea epidemiei de COVID-19 și le critică, să vină cu soluții mai bune, dacă le au.

Secretarul de Stat este de părere că persoanele care îndeamnă la nerespectarea regulilor nu fac altceva decât să contribuie la răspândirea noului coronavirus. Mai mult decât atât, pot deveni ei înșiși victime ale infecției.

„Cei care au de criticat, dacă pot să vină cu soluţii mai bune, e foarte bine, să le propună! Dacă nu pot să vină cu soluţii mai bune, atunci să accepte soluţiile care sunt date, iar îndemnarea populaţiei la nerespectarea regulilor înseamnă îndemnarea populaţiei la a deveni, cel puţin unii dintre ei, victimele infecţiei şi poate unele rude ale lor sau chiar ei victime în sensul să-şi piardă viaţa”, a declarat Raed Arafat, șeful DSU.

„Este prea devreme să-ți planifici acum Revelionul!“

Secretarul de stat Raed Arafat a afirmat despre modul în care se vor desfășura sărbătorile de iarnă în acest an că nu știe încă ce se va întâmpla atunci. Raed Arafat a opinat că de-abia în noiembrie ar putea spune ce va fi de sărbători.

„Cred că astfel de decizii trebuie să fie discutate prin noiembrie – care este situația, care vor fi măsurile, cum vor fi măsurile, unde se va face o anumită activitate sau alta. Nu uitați că e aspectul bisericilor în Crăciun și după care avem și toate restaurantele care organizează Revelion și care vor începe presiunile că vor să organizeze revelioane ca în fiecare Revelion“, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat: „Un Revelion la fel ca anul trecut? Nu cred!“

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a pecizat că nu crede, sincer, că Revelionul de anul acesta se va putea desfășura în condiții identice cu cel de anul trecut.

„Petreceri de Revelion ca în alți ani – eu cred că n-avem să ajungem la asta. Acum ca în alți ani încă e prea devreme. O spun acum, cu toată răspunderea: acum să fie petrecerea de Revelion din 31 decembrie ca cea din 31 decembrie 2019 – nu cred! Nu cred! Regulile vor trebui să fie discutate pe baza evoluției epidemiologice, iar în orice decizie care se ia interesul principal este interesul public și interesul în domeniul sănătății publice”, a precizat Raed Arafat.

Adauga un comentariu