Actualitate

Raed Arafat se arătă intrigat de libertatea totală pe timp de pandemie

Publicat: 08 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Raed Arafat se arătă intrigat de libertatea totală pe timp de pandemie
Raed Arafat se arătă intrigat de libertatea totală pe timp de pandemie

Raed Arafat se arătă intrigat de libertatea totală pe timp de pandemie. Într-o intervenţie la un post de televiziune, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a vorbit despre contextul pandemic în care se afla România.

Raed Arafat se arătă intrigat de libertatea totală pe timp de pandemie

La un post de televiziune, secretarul de stat MAI şi coordonatorul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a oferit o declaraţie destul de controversată. Acesta susţine că în contextul pandemic actual, nu este normal ca să se promoveze libertatea totală a indivizilor. Raed Arafat este de părere că libertatea de a se nu internă, sau de a nu internaţi cu forţa nu trebuie promovată atât de intens cum se întâmplă acum:

„Libertatea individuală are limitele ei, când dreptul meu afectează drepturile celorlalţi fără voia lor şi fără cunoştinţa lor. Există şi liberatatea celor care nu vor să se infecteze”, a declarat Raed Arafat.

Majoritatea persoanelor infectate nu prezintă simptome de Coronavirus

În continuarea interviului, Raed Arafat susţine faptul că a primit un studiu făcut de Universitatea Yale potrivit căruia majoritatea persoanelor care au fost infectate au fost îmbolnăvite tocmai de persoanele care nu prezintă simptome de COVID-19 şi a persoanelor asupra căruia nu există vreo suspiciune de boală:

„Azi a apărut un studiu, l-am primit, realizat de Universitatea Yale din SUA, o universitate de prestigiu în domeniul medical. Mai mult de 50% sunt transmise de oameni fără simptome, care nu tuşesc, nu strănuta, nu au febră, nu îi bănuim că ne pot infecta”, a declarat Raed Arafat.

El a spus în acest context că sunt români asimptomatici care refuză internarea și sunt asimptomatici care se externează.

Guvernul ar putea lua măsuri de restricţii dacă situaţia o impune

Ludovic Orban a declarat faptul că, dacă se se cere, Guvernul ar putea măsuri de restricţii. Într-o conferinţă de presă, premierul României a explicat faptul că Guvernul va lua măsuri de restricţii dacă situaţia o va impune. În altă ordine de idei, premierul României a îndemnat populaţia la vigilenţa şi la respectarea regulilor impuse, cum ar fi purtatul măştii, sau igienă.

„Guvernul nu doreşte să reinstituie nicio restricţie (…) nu ne dorim să luăm nicio măsură care să afecteze negativ viaţa romanilor. Pe de altă parte vreau să spun clar că dacă va fi nevoie, vom lua orice măsură se va impune pentru că punem pe primul plan sănătatea şi viaţa romanilor. Închei cu un mesaj pentru romani. Virusul nu iartă pe nimeni, nici pe cei care nu cred în existenţa lui”, a declarat Orban.

Klaus Iohannis îndeamnă populaţia la conştiinţa

În altă ordine de idei, Klaus Iohannis îndeamnă la conştiinţa romanilor şi susţine faptul că virusul nu ţine cont de graniţe şi că trebuie ca romanii să se protejeze. Preşedintele îndeamnă la respectarea regulilor impuse de autorităţi.

„Nu e momentul să disperăm, dar nici să lăsăm garda jos. Virusul nu ține cont de granițe, de legi, dar noi avem cel mai important instrument să ne protejăm – conștiința noastră. Să nu ne imaginăm că dacă plecăm la munte sau la mare scăpăm de virus. Virusul merge cu noi. Haideți să respectăm indicațiile specialiștilor pentru a putea trece cu bine de acestă perioadă dificilă” , a declarat Klaus Iohannis în cadrul conferinţei de presă.

Declaraţiile făcute vin în contextul în care în România s-au înregistrat un record a numărului de persoane infectate cu coronavirus. Miercuri, 8 iulie 2020, pe teritoriul României s-au înregistrat un număr de 555 de persoane care au fost declarate pozitive la infectarea cu COVID-19

Adauga un comentariu