Actualitate

Raed Arafat spune că nu va exista o nouă etapă de relaxare

Publicat: 09 iul. 2020
ALT=«Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență»
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență

Nu va exista o nouă etapă de relaxare. Acesta este anunțul făcut de către Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Din păcate, situația în România a luat o turnură neplăcută în ceea ce privește coronavirusul. După prima etapă de relaxare, cu toții ne-am așteptat că va urma și o a doua etapă, însă se pare că nu va fi așa.

Raed Arafat spune că nu va exista o nouă etapă de relaxare
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat spune că nu va exista o nouă etapă de relaxare. Precizarea a fost făcută în contextul în care, în ultimele două săptămâni, numărul cazurilor a crescut cu peste 30%.

Arafat spune că trendul nu este nici stabil, nici descrescător, ci crescător, și că ăsta este un semnal de alarmă. De altfel, tot el spune că singura modalitate de a scăpa de noi măsuri restrictive, este ca oamenii să respecte regulile. Practic, purtarea măștii de protecție și respectarea distanțării sociale sunt cheia în toată această nebuloasă. Și totuși, numărul de infectări crește.

„Pana acum, ceea ce este cert este ca trendul este crescător. Nu este descrescător, nici nu este stabil. Este un trend crescător. Toate datele arată acest lucru. În ultimele 14 zile am crescut, daca nu greșesc, cu vreo 30 și ceva la sută. Acesta este un semnal. Singura modalitate de a gestiona fără măsuri restrictive, pe care știu că nu le vrea nimeni, este ca populația să fie cât mai cooperanta, să respecte regulile care au fost recomandate, și să nu mai asculte toate prostiile care se vehiculează pe rețelele de socializare”, a spus declarat Raed Arafat pentru Digi24.ro.

Arafat a vorbit despre un studiu conform căruia mai mult de 50% din infectiile Covid 19 sunt transmise de oameni infectați, care nu prezintă simptome. Ei nu tușesc, nu strănută, nu au febră, și deci, nu îi putem suspiciona.

Adauga un comentariu