Actualitate

Raed Arafat, totul despre carantinarea totală a țării: ,,Să vedem dacă ține…”

Publicat: 30 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Raed Arafat totul despre carantinarea totală a țării Să vedem dacă ține
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a explicat că încep să apară tot mai multe cazuri post COVID

Situația din țara noastră este una extrem de dificilă, pentru că numărul de infectări zilnice este unul mare și nu sunt semne că ar scădea prea curând. Din acest motiv, autoritățile au luat măsuri suplimentare, în încercarea de a evita o tragedie. Se vorbește acum despre carantinarea totală, iar Raed Arafat, șeful DSU, a intervenit pentru a clarifica lucrurile.

Arafat vorbește despre carantinare

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a vorbit despre carantinarea totală a țării. După ce au fost impuse mai multe restricții noi și numărul de infectări a crescut radical, oamenii se tem că România ar putea intra în carantină totală, exact ca anul trecut.

În acest context, Arafat le-a oferit oamenilor explicații, asigurându-i că nimeni nu a luat în calcul, până în acest moment, oprirea economiei, pentru că ar fi foarte riscant. Autoritățile sunt de părere că măsurile în vigoare acum sunt unele extrem de serioase, care țin locul unei carantine la nivel național și speră că vor aduce rezultate bune și numărul de infectări va scădea în următoarea perioadă.

„Nu este un scenariu pe care să îl luăm în calcul în acest moment. Ştiţi că am luat măsurile pe care le avem acum, care sunt destul de serioase dacă se aplică, şi vedem că totuşi am ajuns la un platou. Să vedem dacă ţine şi dacă începe să coboare şi care este situaţia. Dar carantinarea totală, în care să stea toată lumea, să închidem toată economia, nu s-a luat în discuţie, adică nu s-a luat în considerare să se facă la acest moment. S-a preferat crearea unor posibilităţi de a permite unele activităţi persoanelor protejate şi în care riscul să facă o formă gravă a bolii este mai mic, riscul să transmită este mai mic. ”, a precizat secretarul de stat.

Arafat susține că deja au apărut primele rezultate, pentru că, la acest moment, creșterea a fost încetinită și România se află la stadiul de platou. Dacă lucrurile vor continua așa, numărul bolnavilor va scădea și situația va reveni la normal treptat, totul depinde de respectarea restricțiilor.

Șeful DSU avertizează

Raed Arafat avertizează că în următoarele zile vor fi raportate foarte multe decese. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat că, deși România se află pe un platou al cazurilor zilnice confirmate COVID-19, totuşi, numărul de cazuri de ATI a crescut. Astfel, asta înseamnă că va fi înregistrat un număr destul de mare de decese.

Numărul de cazuri este foarte mare și în continuare va produce presiuni asupra sectorului sanitar, asupra secțiilor de Terapie Intensivă și asupra UPU. România a înregistrat pe 29 octombrie 12.474 de cazuri noi de COVID-19 și 481 de decese, potrivit datelor Grupul de Comunicare Strategică. La ATI sunt 1.875 de pacienți infectați cu coronavirus.

Adauga un comentariu