International

Rafael Nadal: ” Oameni pot muri din cauza virusului, dar, la fel de bine, pot muri şi de foame”

Publicat: 02 nov. 2020
Rafael Nadal
Rafael Nadal

Tot mai multe ţări europene au început să implementeze, din nou, modelul chinez care, încercat şi în primăvară, nu numai că n-a rezolvat problema răspândirii virusului, ci a creat altele de ordin social, la fel de grave.

Nodelul chinez, pe lângă faptul că n-a produs aceleași rezultate în Europa, a creat şi o armată de şomeri. Iar experţii economici avertizează, că, în 2021, vom fi loviţi de o criză economică fără precedent.

Într-un amplu interviu acordat pentru El Mundo, Rafael Nadal declară că impasul prin care trece omenirea în această pandemie poate fi trecut doar cu responsabilitate și logică, avertizând că se poate muri și de foame, nu numai din cauza COVID.

Ce a spus Rafael Nadal?

”Trebuie să depăşim această criză cu respect, cu demnitate, faţă de noi, faţă de cei dragi şi faţă de cei din jurul nostru. Dar şi cu responsabilitate şi logică. (…)

Oameni pot muri, din cauza virusului, dar, la fel de bine, pot muri şi de foame. (…)

Lovitura pe care o dăm economiei a fost şi e foarte gravă. Trebuie să găsim un echilibru între sănătate şi muncă, între sănătate şi protecţie socială. (…)

Siguranţa oamenilor e cea mai importantă. Dar la fel de importante sunt şi libertatea şi demnitatea. (…)

Eu încă sunt tânăr, organismul meu e puternic. Dar, dacă mă voi îmbolnăvi, pot să transmit virusul la cei vulnerabili. Sunt îngrijorat pentru părinţii mei, familia mea, comunitatea mea. (…)

Trăim cea mai dificilă perioadă din viaţa noastră. De aceea, acum e momentul să ne luptăm pentru lucruri mai importante decât un meci de tenis”.

Adauga un comentariu