National

Raluca Turcan critică inițiativa unor primari: „Este ca şi cum i-ai arunca pe români în ghearele morţii!“

Publicat: 20 nov. 2020

Vicepremierul Raluca Turcan critică inițiativa unor primari de orașe care, în ciuda pandemiei de coronavirus vor să organizeze și în acest an târguri de Crăciun.

Raluca Turcan consideră că „este ca şi cum i-ai arunca pe români în ghearele morţii”, acuzându-i pe edilii care nu respectă regulile impuse în actualul context epidemiologic că „pentru o mână de voturi amanetează sănătatea oamenilor”.

„Să te ambiţionezi să faci târg de Crăciun acum, în plină pandemie, este ca şi cum i-ai arunca pe români în ghearele morţii. Chiar nu cred că este oportun să facem târguri de Crăciun şi cred că toţi edilii ar trebui să militeze public cât mai vizibil, în faţa oamenilor pe care îi reprezintă, pentru măsuri de distanţare fizică, de sănătate, de igienă personală”, a declarat Raluca Turcan.

Primarul Craiovei anunță organizarea târgului de Crăciun

Unul dintre primarii care a anunțat că va organiza târg de Crăciun în acest an este ediul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu. Într-o postare pe Facebook, Olguța Vasilescu le-a transmis craiovenilor că „pentru a evita aglomeraţia, anul acesta avem două locuri în care vor fi montate căsuţele, Piaţa Buzeşti si Piaţa Mihai Viteazul, iar în Parcul Romanescu va fi iluminat de sărbători în faţa Casei Bibescu”.

”Respectăm absolut toate condiţiile legale, nu văd de ce ar trebui să renunţăm la aceste căsuţe, pentru că se respectă regulile respectate de comcercianţii care au chioşcuri în Craiova, care au alte tipuri de magazine, deci, suntem în legalitate 100%. Cred că oamenii totuşi trebuie să se bucure de spiritul sărbătorii de Crăciun, care este cea mai mare sărbătoare creştină”, a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Klaus Iohannis: „Organizarea unui târg de Crăciun în plină pandemie, mi se pare imposibilă și inoportună“

Și președintele Klaus Iohannis a reacționat în legătură cu organizarea târgurilor de Crăciun. Din punctul lui de vedere, organizarea unor astfel de tâguri în actuala situație epidemiologică este inoportună.

„După părerea mea, organizarea unui târg de Crăciun în plină pandemie, când avem totuși încă aproape 10.000 de cazuri noi în fiecare zi, mi se pare imposibilă și inoportună”, a spus Klaus Iohannis.

Noul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că bucureștenii nu vor avea parte anul acesta de un târg de Crăciun, însă străzile vor fi decorate cu luminițe, care costă aproximativ nouă milioane de lei, conform unui contract care, potrivit edilului, a fost încheiat în urmă cu trei ani.

„O să avem luminițe… ceva mai multe decât mi-aș fi dorit. Primăra are două arii de competență: una care e în subordinea Primarului General – toată funcționarea executivă a Primăriei și a celor 47 de instituții din subordine – și una care e în subordinea Consiliului General al Municipiului București – aici sunt companiile. Contractul acesta pentru luminițe a fost semnat acum trei ani pentru trei ierni. El se va încheia la sfârșitul acestei ierni și el a fost executat pentru această iarnă, în proporție de 90%, de către firma prestatoare către Compania Municipală de Iluminat. Deoarece CGMB nu s-a putut constitui, acest contract a mers mai departe. Asta e pe scurt situația luminilor din București.

Nu, n-o să avem târg de Crăciun anul acesta. Dacă condițiile de sănătate ne-ar fi permis, am fi avut târg de Crăciun organizat de privați, care abia ar fi așteptat să facă asta – sunt mulți organizatori de astfel de evenimente care abia așteaptă să colaboreze cu Primăria Capitalei”, a declarat primar general al Capitalei, Nicușor Dan.





Comentarii
  • du-te dracului fa macar sa vada copiii un brad in oras ca in casa nu avem bani sa avem si nici pe masa sa punem nimic, d-te dracului fa in covidul chinezesc

  • la alegeri nu aruncati tot poporul roman in ghiarele mortii covid ? hai mars, amanati alegerile daca va intereseaza asa in kur va doare de poporul roman cel mai chinuit si distrus din europa, hai mars…. la alegeri asteptati pomana electorala si expuneti un popor intreg la condamnarea la moarte covid dar un targ de craciun e mare mare pericol. mai ce grija mai aveti de noi , mars sa va fie rusine cand dracu mai scapam de voi ca ne-ati infometat si nu mai rezistam

  • V ai proasto ce te mai intereseaza de poporul asta chinuit du-te la ghena si nu mai manca kkkt la alegeri e moartea covid nu la targ de craciun. Nu ai copii ? macar sa vada copii mei daca nu se pot bucura acasa de nimic ca nu avem nu avem nu avem nu avem

Adauga un comentariu