Actualitate

Raluca Turcan, despre o nouă moțiune de cenzură: ”Dacă nu contează ce se întâmplă cu ţara putem să ne mai hârâim în felul acesta în Parlament”

Publicat: 31 aug. 2020
Raluca Turcan gesticulează
Vicepremierul Raluca Turcan a găsit soluția crizei de personal din sănătate: atragerea în spitale a rezidenţilor şi a medicilor din unităţile de învăţământ

Raluca Turcan, despre o nouă moțiune de cenzură: ”Dacă nu contează ce se întâmplă cu ţara putem să ne mai hârâim în felul acesta în Parlament”. Vicepremierul crede că o altă moțiune de cenzură ar încetini reformarea instituţiilor publice pe care PNL o are în plan.

”Cert este că matematica bate orice discurs politic. Când am dat jos Guvernul Dăncilă a trebuit să negociem cu celelalte forţe politice şi ne-am găsit aliaţi (…) Odată instalat Guvernul PNL, acea majoritate s-a risipit din diferite motive. (…) Am discutat cu toate formaţiunile politice. De aici şi până la a reduce negocierile noastre cu una sau două persoane e o cale foarte lungă”, a declarat Raluca Turcan, luni seară, la Digi 24.

Raluca Turcan, despre o nouă moțiune de cenzură: ”Dacă nu contează ce se întâmplă cu ţara putem să ne mai hârâim în felul acesta în Parlament”

De asemenea, aceasta a mai menționat că Puterea şi Opoziţia politică pot trage de timp în acest fel, dar cei care pierd sunt oamenii.

”Dacă nu contează ce se întâmplă cu ţara putem să ne mai hârâim în felul acesta în Parlament, dar cei care pierd cel mai mult sunt oamenii, care aşteaptă eficienţă (…) nu să ne tachinăm şi să prezentăm publicului această faţă, care eu place nimănui, din politica românească”, a adăugat viceprim-ministrul.

Vicepremierul este de părere că persoanele care doresc să demareze o nouă moțiune de cenzură, ”să se gândească ce se întâmplă în instituţiile statului care vor trebui reformate”, deoarece în astfel de momente, instituțiile publice nu mai funcționează la cote maxime.

Raluca Turcan: ”Eu cred că în PSD există două categorii de aleşi locali”

Vicepremierul este de părere că unele persoane din PSD, care sunt „chiar în proximitatea zero a domnului Ciolacu” se gândesc să amâne alegerile locale, pentru a avea mai multe șanse de a fi realeși la un scrutin care ar fi organizat ulterior datei de 27 septembrie, deoarece în acest fel se va eroda guvernarea.

Miercuri seara, într-o emisiune televizată, Raluca Turcan a menționat că, după părerea sa, unii lideri locali şi-ar dori amânarea alegerilor locale pentru a-şi crea șanse mai mari de a fi realeşi.

„Eu cred că în PSD există două categorii de aleşi locali: unii care îşi vor continua mandatele şi vor fi realeşi şi unii care riscă să piardă alegerile. Din nefericire, unii care riscă să piardă alegerile sunt chiar în proximitatea zero a domnului Ciolacu şi aici o includ pe doamna Firea.

Inclusiv marele baron Oprişan este unul dintre susţinătorii amânării alegerilor şi mai sunt câţiva baroni PSD care vor fi scoşi din administraţia locală şi atunci îşi imaginează că, amânând alegerile şi având acest instrument creat chiar de ei, vor reuşi ca, printr-un atac constant la Guvern, eventual o moţiune de cenzură care să lase Guvernul fără pârghia esenţială de ordonanţă de urgenţă pentru o acţiune rapidă, să afecteze exerciţiul guvernării, PNL să aibă de suferit electoral şi atunci, ignorând ţara, ignorând interesele oamenilor să încerce să câştige alegerile şi să se perpetueze în funcţii de conducere în administraţie”, a declarat Raluca Turcan.

 

Comentarii
Adauga un comentariu