Eveniment-Social

Rămasă fără un acoperiș deasupra capului, această femeie își trăiește bătrânețea într-un șopron

Publicat: 12 iul. 2021
acoperiș deasupra capului
O bătrână de 71 de ani este nevoită să trăiască într-un șopron după ce acoperișul casei s-a prăbușit

Claudia Șarcanian, o femeie de 71 de ani, a rămas fără un acoperiș deasupra capului după ce podul casei s-a prăbușit de vechi ce era. Acum, sărmana bătrână, care nu-și permite să repare acoperișul casei este nevoită să locuiască într-un șopron. Și chiar dacă trăiește de o zi pe alta, aceasta nu se îndură să se despartă de pisică și de câine, singurele care-i mai aduc alinare.

Această femeie din Drăsliceni are o poveste de viață tristă și a ajuns să își trăiască bătrânețea într-un șopron. În momentul de față, Claudia Șarcanian, în vârstă de 71 de ani, se află în cea mai cumplită perioadă din viața ei. După ce a rămas fără acoperiș deasupra capului, bătrâna a ajuns să trăiască într-un șopron, acolo unde obișnuia să-și crească vaca odinioară.

Bătrânețe fără un acoperiș deasupra capului

Cazul unei bătrâne din comuna Drăsliceni, raionul Criuleni, Republica Moldova, a devenit cunoscut peste granițe. Claudia Șarcanian a ajuns să-și trăiască bătrânețea într-un șopron după ce a rămas fără casă. Întreaga situație a început în momentul în care podul casei s-a prăbușit, fiind vechi de o sută de ani. Pentru că are o pensie mică, femeia nu poate strânge bani pentru a-și construi un nou acoperiș. Așa că și-a făcut un culcuș în șopronul unde obișnuia să-și țină vaca.

Deși le-a cerut ajutorul autorităților din Moldova, acestea au declarat că nu o pot ajuta. Potrivit presei locale, femeia își amintește deseori momentul în care acoperișul s-a prăbușit. Cu toate astea, bătrâna se consideră norocoasă pentru că a scăpat cu viață.

„Când s-a auzit mai tare pârâind, am auzit o bubuitură, s-a stins lumina, s-a stins tot”, spune cu lacrimi în ochi bătrâna.

Femeia are un soț care muncește pentru a strânge bani, dar cheltuielile sunt prea mari pentru a-și permite să construiască acoperișul. Chiar dacă are patru copii, bătrâna nu primește niciun ajutor financiar din partea lor, pentru că și aceștia se luptă cu sărăcia.

Motanul și cățelușa îi mai alină suferința

Deși a rămas fără casă, femeia a decis să se ajute singură așa că a reușit să-și transforme șopronul într-o casă de locuit. Claudia Șarcanian și-a făcut o sobă cu plită, are un pat și o masă, dar nu are toaletă și nici baie, fiind nevoiți să se spele într-o cadă de metal, iar WC-ul îl are în curte. Chiar dacă aceasta are o pensie de 500 de lei și salariul soțului depășește 2.000 de lei, nu-i ajung să-și repare acoperișul. A solicitat și ajutor de la primărie dar s-a lovit de un refuz total.

„Am vorbit cu ei și mi-au zis că nu sunt destule resurse în primărie, dacă s-ar aduna, că acum e greu. E greu, e greu, ce să le fac?”, mai spune bătrâna.

Indiferent de condițiile în care trăiesc, cei doi soți au în grijă două suflete care le mai alină suferința. Cățelușul și pisoiul sunt tot ce le-au mai rămas acestora.

Reprezentanții primăriei ridică din umeri

Reprezentanții primăriei din Drăsliceni au refuzat să discute cu jurnaliștii care s-au interesat de cazul bătrânei. Deși a refuzat să vorbească în fața camerelor de luat vederi, primarul le-a spus reporterilor că nu a știut de situația femeii.

La rândul ei, asistenta socială a declarat că singurul stimulent financiar de care ar putea beneficia aceasta este ajutorul social oferit pentru iarnă. Între timp, până va primi ajutor din partea autorităților, dacă îl va primi, femeia a declarat că speră să strângă cel puțin zece mii de lei pentru a-și repara casa. Până una-alta, Claudia Șarcanian este nevoită să-și trăiască zilele fără un acoperiș deasupra capului…

Comentarii
Adauga un comentariu