Sport

Rapidiștii nu se gândesc la Liga 1! Iencsi: „N-am declarat niciodată că voi promova, facem o reformare a lotului!”

Publicat: 16 oct. 2020
Adrian Iencsi a subliniat că nu a declarat că va promova în acest an cu Rapid București
Adrian Iencsi

Rapid a pierdut drastic în etapa precedentă, scor 0-5, la Severin, în fața liderului „U” Craiova 1948, iar antrenorul Adrian Iencsi a reamintit faptul că el nu a promis că va promova în acest sezon.
Rapid are un lot mai subțire față de sezonul precedent, cu mulți jucători tineri, iar Adrian Iencsi spune că vrea să formeze o echipă competitivă, astfel că nu poate ataca promovarea din acestă stagiune:

„Eu n-am declarat niciodată că voi promova, nu am garantat asta. E un lot nou, au plecat foarte mulți jucători. Au venit niște jucători tineri, nu-i putem arunca așa din prima în teren. Avem jucători de 2002, 2003 care pot apărea mereu în echipă. Este o reformare a lotului, vreau să urmez pașii corecți. Dacă suntem acolo, în vârf, de ce să nu tragem?! Dar, dacă nu vom promova acum, măcar să promovăm anul viitor. Dacă nu vom fi organizați și nu vom promova acum, există riscul să nu promovăm nici în următorii 2 – 3 ani. Nu vreau să zic mai mulți ani… Rapidul trebuie să ajungă în prima ligă, dar cu organizare foarte bună, cu un pic de răbdare. Tradiția, numele te obligă!”, a spus Adrian Iencsi.

Rapid riscă să fie eliminată din Cupa României după apariția focarului de COVID-19

Lotul Rapidului va sta în izolare până luni, când va avea loc o nouă testare. Dacă vor apărea noi cazuri, iar DSP nu le va permite jucătorilor să iasă din casă, Rapid va pierde meciul la „masa verde”. Conform protocolului, meciurile din Cupa României nu pot fi amânate pentru cazuri de COVID-19 apărute în cadrul unei echipei.
În runda precedentă din Cupa României, formația Aerostar Bacău a pierdut la „masa verde” după ce a raportat cazuri de COVID-19 în cadrul clubului. Dacă DSP își va da acceptul pentru ca meciul Progresul Spartac – Rapid să se dispute, giuleștenii vor fi nevoiți să treacă pe foaia de joc cel puțin 13 fotbaliști. Printre rapidiștii infectați cu COVID-19 se numără antrenorul Adrian Iencsi și jucătorii Rareș Ilie, Ștefan Pănoiu, Rareș Lazăr și Virgil Drăghia.

Adauga un comentariu