Actualitate

Rareș Bogdan, despre alegerile din PNL: „Ludovic Orban poate fi candidat unic pentru funcția de președinte, dar s-ar putea să fie contracandidați“

Publicat: 10 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rareș Bogdan despre alegerile din PNL Ludovic Orban poate fi candidat unic pentru funcția de președinte dar s-ar putea să fie contracandidați
Prim- vicepreședintele PNL Rareș Bogdan

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a vorbit despre alegerile ce vor avea loc în tomană la PNL. Rareș Bogdan este de părere că Ludovic Orban ar putea fi candidat unic pentru funcția de președinte al PNL, dar n uexclude variant ca Emil Boc sau Ilie Bolojan să candideze pentru șefia partidului.

În ceea ce-l privește, Rareș Bogdan spune că nu știe încă pentru ce funcție va candida, dar cu siguranță se va afla în structura de codnucere a liberalilor.

„ Ludovic Orban poate fi candidat unic pentru funcția de președinte. Poate fi oricine: Emil Boc, Ilie Bolojan… Pentru a demonstra democrația într-un partid este absolut normal să existe doi sau trei candidați. Dacă există un singur candidat, nu prea pare democrație, chiar dacă acel candidat își face o echipă care să reprezinte toate curentele din partid. Dar asta ține de funcționarea democratică a unui partid… Un partid care funcționează democratic înseamnă o țară, mai ales dacă se află la guvernare.

Sincer, nu știu asta. E devreme… Eu și Ludovic Orban nu suntem într-un război: să se înțeleagă lucrul acesta! Suntem oameni rezonabili, oameni raționali, susținători ai dialogului… Însă în momentul de față nu cred că trebuie să vorbim de bătălia din PNL. Ea se va duce în septembrie – octombrie… “, a declarat Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan: „Îmi doresc să fiu în conducerea PNL“

Europarlamentarul liberal a dat asigurări că va candida la congresul din toamnă al PNL, dar nu a precizat pentru ce funcție.

„Nu știu pentru ce funcție voi candida la congres. Voi intra într-o echipă, îmi doresc să fiu în conducerea PNL, dar nu înseamnă că trebuie să fiu eu președinte executiv, secretar general… Pot fi vice-președinte, prim-vicepreședinte sau simplu membru. Dar să am un cuvânt de spus! Și să conteze ceea ce eu spun”, a precizat Rareș Bogdan.

Filiala clujeană, în război cu Ludovic Orban

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a intervenit recent în scandalul din PNL iscat după ce Ludovic Orban a decis să cedeze postul de prefect al Clujului în favoarea UDMR. Emil Boc îi dă dreptate lui Alin Tișe în conflictul cu președintele liberal Ludovic Orban.

Deranjat de decizia luată de Ludovic Orban, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean, a cerut ca prefectul de Cluj să fie de la PNL, nu de la UDMR și a amenințat cu demisia dacă lucrurile nu se vor schimba.

„Sunt linii pe care nu avem voie să le trecem niciodată. PNL a trecut o linie roșie în relația cu noi pentru că din acest punct de vedere este foarte greu, n-am argumente să spun de ce PNL a optat pentru alt județ și nu pentru Cluj atunci când a fost făcută în coaliție această decizie politică. Eu am fost președinte la PDL și n-am avut niciodată la Cluj alt prefect decât PDL. Și atunci, la fel ca acum, Clujul a avut cel mai mare număr de voturi partidului. Acum n-avem prefect, atunci am avut prefect. Asta depinde de ce decide conducerea partidului“, a menționat Emil Boc.

Primarul municipiului Cluj-Napoca a adăugat că întreaga filială clujeană are o profundă nemulțumire față de decizia luată de conducerea centrală a PNL.

„Așa se explică și prima reacție pe care am avut-o: o stare profundă de nemulțumire, care există în rândul organizației: și la Tișe, și la Buda, și la Tarcea și la toți colegii. Dar de aici înainte este politică internă și le purtăm în interiorul partidului. Cât timp nu este numit, mai există totuși o șansă”, a mai spus Emil Boc.

Adauga un comentariu