Actualitate

Rareș Bogdan reia atacurile la Ludovic Orban: „Trebuia să plece de la șefia PNL!“

Publicat: 22 ian. 2021
Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL
Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, reia atacurile la adresa președintelui PNL, Ludovic Orban.

Europarlamentarul liberal susține că Ludovic Orban ar fi trebuit să demisioneze după pierderea alegerilor parlamentare și este de părere că s-au comis o serie de greșeli care au costat scump partidul.

„A fost un interviu în care eu am făcut o analiză. Din păcate, nimeni nu s-a aplecat asupra analizei. Nu am spus că Ludovic Orban trebuie să plece acum, trebuia să plece atunci când am pierdut alegerile, dar atunci nu s-a făcut nicio analiză. Nu a plecat, nicio problemă, se poate pleca la congres sau poate rămâne, nu e o chestiune vitală. Dar analiza trebuia făcută și trebuie făcută, pentru că PNL nu a făcut o analiză a modului în care s-a greșit”, a declarat Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan: „,Nu am avut dialog cu societatea civilă, ONG-uri, Biserică, asociații profesionale, sindicate“

Prim-vicepreședintele PNL apreciază că primirea traseiștilor sau faptul că PNL nu a discutat cu Biserica și ONG-urile au afectat serios scorul partidului la parlamentare.

„Faptul că am primit traseiști în partid, deși am spus că nu-i vom primi, ne-a afectat? Eu cred că da. Faptul că nu ne-am ținut de cuvânt cu anumite lucruri făcute în fața electoratului? Eu cred că da. Faptul că am promovat oameni care nu neapărat erau cei mai potriviți în anumite funcții și a contat carnetul de partid sau prietenia cu un anumit lider, ne-a afectat? Eu cred că da. Faptul că l-am avut pe băiatul ăla fără diplomă la Spălatul Banilor. Inclusiv faptul că am avut situații în care am intrat în conflicte fără sens, nu am avut dialog cu societatea civilă, ONG-uri, Biserică, asociații profesionale, sindicate”, a menționat Rareș Bogdan.

„Și-a închipuit că e omul fără de care România nu merge înainte”

La Interviurile lui Cristoiu, de la Aleph News, Rareș Bogdan i-a solicitat demisia lui Ludovic Orban. Mai mult, Rareș Bogdan a spus despre fostul prim minsitru că ar conduce în mod dictatorial PNL, impunând decizii, fără a ține cont de părerea celorlalți liberali din conducerea partidului.

„Vă spun o chestiune dureroasă. Uneori mi se părea că atunci când eram la măsuța mea de realizator cu o audiență foarte mare și o influență foarte mare în emisiune aveam mai multă putere decât ca prim-vicepreședinte al partidului de guvernământ. Partidul nu a fost condus clasic, tradițional, așa cum a fost condus PNL, PDL în epoca pre Ludovic Orban.

Partidul a fost condus de un singur om, de Ludovic Orban. Noi nu am avut, nici eu, nici Robert Sighiartău, nici Iulian Dumitrescu, nici Mircea Hava, nici Raluca Turcan, Florin Roman, Ilie Bolojan, Gheorghe Flutur, Emil Boc, nu am avut niciun fel de putere reală în cadrul guvernării”, a spus Rareș Bogdan.

„Toți premierii au ieșit cu «capul umflat»!“

Deși spune despre Ludovic Orban că este un om bun și că a condus România într-o perioadă înfiorătoare, Raraeș Bogdan a criticat modul în care acesta a luat decizii.

„Cu excepția unui singur om, toți premierii care au ajuns la Palatul Victoria au ieșit de acolo trăncăniți la cap. Au ieșit de acolo cu capul umflat. La toți li se pare că fără ei universul nu mai funcționează, că sunt mesianici pentru România și pentru omenire și niciunul cu excepția lui Emil Boc, restul sau stricat la cap. Ludovic Orban, din păcate, în loc să intre acolo și să rămână omul care a fost, la rândul lui i s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele alfa, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte, el le știe pe toate”, a adăugat Rareș Bogdan.

Adauga un comentariu