Sport

Ratează Simona Halep prezența la Jocurile Olimpice? Trebuie să stea cât spune doctorul. A făcut bine că nu a mers la French Open

Publicat: 26 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ratează Simona Halep prezența la Jocurile Olimpice Trebuie să stea cât spune doctorul. A făcut bine că nu a mers la French Open
Daniel Dobre a dezvăluit că Simona Halep a început recuperarea și ar trebui să fie disponibilă la Jocurile Olimpice

Simona Halep a confirmat că nu va participa la Roland Garros, turneu de grand slam pe care l-a câștigat în 2018, din cauza accidentării suferite la Roma. Cu privire la turneul de la Roland Garros, Ilie Năstase a declarat:

„Depinde pe cine întâlnește fiecare (n.r.- sportivele din România) în fiecare tur și toate asta depind de mai multe lucruri. Da, dacă sunt în formă. Am văzut că au avut ceva rezultate toate cele 4 care sunt. Sigur, le doresc să ajungă cât mai departe”, a spus Năstase.

Legendarul fost tenismen a vorbit și cu privire la posibila absență a Simonei Halep la Jocurile Olimpice:

„Nu știu. Numai ea poate să știe și doctorul care se ocupă de îngrijirea ei ce perioadă trebuie să aștepte. A făcut un lucru foarte bun că nu a jucat la Roland Garros. Deocamdată nu știu ce este pentru că ea a fost accidentată la glezne, iar acum e prima oară când are ruptură de mușchi. Care este foarte periculoasă. Trebuie să stea cât spune doctorul, chiar mai mult”, a mărturisit Ilie Năstase.

La revenirea în România, după ce a suferit o ruptură musculară la gamba stângă, la 12 mai, în meciul din primul tur al turneului de la Roma, disputat cu germana Angelique Kerber, Halep a declarat că șansele de ajuca la French Open sunt foarte mici și că obiectivul ei este să fie aptă pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, care vor avea loc din 23 iulie.

Este în pericol prezența Simonei Halep la Jocurile Olimpice!?

Daniel Dobre, antrenorul reangajat de Halep în urmă cu câteva săptămâni, a discutat despre starea de sănătate a sportivei.
Simona Halep, numărul 3 WTA, a trebuit să abandoneze turneul de la Roma în turul doi, prima rundă pe care o disputa în cadrul competiției. Sportiva noastră s-a accidentat și a fost forțată să renunțe când o conducea pe Angelique Kerber, loc 28 WTA, cu scorul de 6-0, 3-3.
Halep a părăsit Roma și a revenit în țară pentru a-și plănui programul de recuperare. Fiind o accidentare destul de dură, românca a trebuit să renunțe și la prezența la Roland Garros, turneu în urma căruia ar fi reînceput colaborarea cu fostul antrenor, Daniel Dobre, cu care s-a mai pregătit între 2015-2017 și în 2019.

Daniel Dobre a dezvăluit că Simona Halep a început recuperarea

Într-un interviu, acesta a discutat despre starea de sănătate a Simonei. Dobre a dezvăluit că sportiva a început recuperarea și ar trebui să fie disponibilă la Jocurile Olimpice, dar și câteva turnee înainte de acestea, printre care și Wimbledon.

„Simona este bine după câte știu eu, nu stau în fiecare zi să vorbesc cu ea. Colaborarea mea cu ea trebuia să începă după Roland Garros. Știu că lucrează mult la revenire, a fost în Germania și a făcut niște infiltrații, acum este pe partea de fizioterapie zilnică. Cred că acordă trei, patru ore pe zi revenirii. Eu o văd bine din punct de vedere mental și o să revină mai puternică pentru că are încă un cuvânt de spus și dorește să bifeze alte obiective. (n.r.- sunt în pericol Jocurile Olimpice pentru Halep?) Nu cred, nu cred. Eu cred că Wimbledonul îl va juca și turneele dinainte, dacă toul merge bine, bineînțeles.

Te scoate un pic din ritm. Dacă ar fi avut un sezon din plin și ar fi avut mecuri, era mai ușor. Având în vedere că a stat și cu umărul o perioadă lungă, o să se adauge, dar Simona este, din punct de vedere al talentului, foarte sus și are nevoie doar de câteva zile ca să își revină. Are experiența necesară, știe ce înseamnnă să te motivezi, știe cum să abordeze un turneu mare. Eu o văd bine pentru că va veni cu o poftă incredibilă, de a juca în primul rând tenis, pentru că nu a jucat foarte mult, și poftă de rezultate, de a arăta că este acolo. Încearcă să vadă ce s-a întâmplat. Există mai multe cauze. Există o suprasolicitare, există și anumite fenomene de stres, un sezon atipic”, a declarat Daniel Dobre.

Adauga un comentariu