Local

Raul Pop, secretarul de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, vizită oficială la depozitul ecologic de la Iaşi – GALERIE FOTO

Publicat: 27 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Raul Pop secretarul de stat în cadrul Ministerului Mediului Apelor şi Pădurilor vizită oficială la depozitul ecologic de la Iaşi - GALERIE FOTO
Astăzi, 27 aprilie 2021, a fost într-o vizită oficială secretarul de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Raul Pop, la depozitul ecologic de la Țuțora, judeţul Iaşi. Oficialul a dorit să vadă cum se colecteaă selectiv la Iași

Astăzi, 27 aprilie 2021, a fost într-o vizită oficială secretarul de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Raul Pop, la depozitul ecologic de la Țuțora, judeţul Iaşi. Oficialul a dorit să vadă cum se colecteaă selectiv la Iași.

„Astăzi îl avem oaspete la Consiliul Județean Iași pe Raul Pop, secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.
Am participat împreună la ședința AGA ADIS, unde am avut ocazia să discutăm și cu primarii din județ despre politicile și măsurile pe care împreună le putem dezvolta pentru a îmbunătăți colectarea selectivă și a proteja mai bine mediul”, a transmis Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Începe implementarea unui nou sistem integrat de management al deșeurilor în județul Iași

Secretarul de Stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Raul Pop, a efectuat, astăzi, o vizită la Iași, în contextul emiterii ordinului de reluare a activității la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Țuțora.

Împreună cu președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, acesta a participat la ședința AGA a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate Iași. De asemenea, alături de reprezentanți ai CJ, dar și ai Prefecturii Județului Iași, Secretarul de Stat, Raul Pop, a vizitat Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Țuțora și alte obiective de depozitare și neutralizare a deșeurilor.

„Este o bucurie pentru mine să văd toate investițiile ce vizează mediul înconjurător pornite în Iași, comparând acest județ cu celelalte din țară ca fiind o gură de oxigen. Iașul este locul unde vedem tot circuitul deșeurilor, iar reciclarea îi ajută pe cetățeni să beneficieze de bani ce se întorc în comunitate, deșeurile devenind efectiv o resursă. Modul în care a pornit SMID-ul la Iași va continua să atragă interesul cetățenilor, dar și o abordare mai eficientă asupra acestei probleme de către primarii din acest județ.” a menționat Secretarul de Stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Raul Pop.

„L-am asigurat pe Secretarul de Stat, Raul Pop, de importanța pe care noi o acordăm mediului înconjurător. Una dintre prioritățile noastre în acest mandat este să facem un Iași Mai Verde, să facem tot ce ține de această administrație pentru a ajunge să trăim într-un județ curat și sănătos. Încă din prima zi ne-am preocupat și am reușit să obținem avizul de mediu pentru "Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor în Județul lași 2019 -2025” și totodată am deblocat un proiect, aflat în stand-by de trei ani, prin obținerea ordinului de începere a activității la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Țuțora. Am demarat campania de ecologizare Iași Mai Verde în întregul județ și am aderat la campania inițiată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Vinerea Verde, din grijă față de mediu și din dorința de a crește calitatea vieții ieșenilor.” a menționat președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

Adauga un comentariu