Razboi în Ucraina

Război în Ucraina. Kim Jong Un a ajuns în Rusia

Publicat: 12 sept. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Război în Ucraina. Kim Jong Un a ajuns în Rusia
Război în Ucraina, ziua 565

Război în Ucraina, ziua 565. Ministerul rus al Apărării susține că unitățile sale de pe frontul de sud au respins atacurile Ucrainei în apropierea satului Robotyne, care a fost centrul luptei de câteva săptămâni. Oficialii ucraineni lansează o imagine diferită.

Cele mai importante evenimente din ultimele 24 de ore:

  • Kim Jong Un a ajuns în Rusia
  • Casa Albă îndeamnă Coreea de Nord să nu dea arme Rusiei pe fondul călătoriei lui Kim Jong Un
  • Volodimir Zelenski: „Sunt pregătit emoţional pentru un război pe termen lung”
  • Ministrul german de externe a promis 21 de milioane de euro Ucrainei într-o vizită la Kie
  • Ucraina raportează progrese în est, în bătălia pentru satul de lângă aeroportul Donețk
  • Kremlinul a confirmat vizita în Rusia a liderului nord-coreean Kim Jong-Un
  • Forțele Kievului ar fi recuperat platformele de foraj aflate în apropiere de Crimeea
  • Mircea Geoană: „Nu există indicii că Rusia ar intenționa să atace un stat NATO”
  • Rusia a atacat cu drone și rachete orașul natal al lui Volodimir Zelenski

Kim Jong Un a ajuns în Rusia

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a intrat marți dimineață pe teritoriul Federației Ruse cu un tren care circulă către nord prin Primorski Krai, regiunea din Orientul Îndepărtat, a anunțat agenția rusă de presă de stat RIA, citată de CNN.

Și Ministerul Apărării din Coreea de Sud a anunțat că liderul nord-coreean a intrat în Rusia la primele ore ale zilei de marți, 12 septembrie.

„Va fi o vizită în toată regula. Vor avea loc negocieri între două delegaţii, iar după aceea, dacă va fi necesar, liderii îşi vor continua comunicarea într-un format de tip «unu la unu»”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Rusia și Ucraina au opinii contradictorii cu privire la starea luptei pe frontul de sud

Oficialii ruși și ucraineni raportează lupte grele într-o zonă mică a frontului de sud, fără niciun semn clar despre care parte ar putea avea succes.

Ministerul rus al Apărării susține că unitățile sale de pe frontul de sud au respins atacurile Ucrainei în apropierea satului Robotyne, care a fost centrul luptei de câteva săptămâni.

Oficialii ucraineni lansează însă o imagine diferită. Ministrul adjunct al Apărării, Hanna Maliar, a declarat că s-au înregistrat progrese în zona de la sud de Robotyne și la vest de Verbove. Aproape cinci kilometri pătrați de teritoriu au fost câștigați în săptămâna precedentă, pentru un câștig total de 256 de kilometri pătrați (mai mult de 98 de mile pătrate) de când a început contraofensiva, a spus ea.

CNN nu poate verifica majoritatea afirmațiilor făcute de nicio parte, dar unitățile ucrainene dețin controlul asupra Robotyne, potrivit unui videoclip geolocalizat, și atacă Verbove din apropiere.

Între timp, în est, pe frontul Bakhmut, ambele părți au spus că satul Andriivka de la sud de oraș este cea mai intensă parte a bătăliei. Bloggerul ucrainean Bakhmut Demon a spus că este prea devreme pentru a sărbători victoria acolo. Rusia „artileria încă funcționează, i-am împins pe nenorociți în mod semnificativ, dar ei nu renunță încă”, a spus bloggerul.

Mult mai la est și aproape de capitala deținută de Rusia a regiunii Donețk, bloggerul rus Neofitsyalnyi Bezsonov a negat afirmațiile conform cărora unitățile ucrainene au un punct de sprijin în satul puternic contestat Optyne. „Inamicul a reușit să intre la periferia așezării, după care a fost imediat doborât de acolo. Optyne este pe deplin sub controlul nostru.”

Un alt blogger rus binecunoscut, Voenkor Kotenok, a spus că problemele Rusiei în acest domeniu rămân aceleași ca acum șase luni – lipsa de personal, lipsa comandanților competenți și atacurile.

Comentarii
  • Asta demonstrează că SUA trebuie sa lase jumătățile de măsură și lalaielile, nu sunt justificate, Rusia nu va escalada dincolo de Ucraina, nici cu nucleare, adică sa urgenteze trimiterea de echipamente, nu aiurea, ci fix ce are nevoie Ucraina, cei mai șmecheri la artilerie se milogesc la nord coreeni pentru proiectile, sa le dea anul asta ATACMS, nu peste un an, sa lea mai dea HIMARS, tunuri, tancuri nu 31, God dam it, ci mult mai multe, drone kamikaze, industria rusească de armament nu face față, orice spune propaganda, altfel n-ar cere de la infometatii ăștia nimic .

  • Am impresia ca munitia facuta in Coreea de Nord o sa faca mai multe victime rusesti decat dronele ucrainene. Sunt niste tolerante destul de exacte care trebuie urmarite, cand fabrici munitie, in special pentru calibru mare. Eu sunt curios cum se comporta un 2A65 Msta-B de 152mm, dupa ce tragi cateva proiectile cu 0.1mm (diametru) in plus fata de standard.

Adauga un comentariu