Razboi în Ucraina

Război în Ucraina. Paramedic american, mort în Bahmut, în urma exploziei unei rachete

Publicat: 04 feb. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Război în Ucraina. Paramedic american mort în Bahmut în urma exploziei unei rachete
Paramedic american, mort în Bahmut, în urma exploziei unei rachete

Preşedintele Volodimir Zelenski le-a spus ucrainenilor după summitul cu liderii UE, pe care l-a găzduit vineri la Kiev, că „există o înţelegere” că este posibil ca Ucraina să înceapă negocierile de aderare chiar în acest an, în ciuda faptului că situaţia de pe front rămâne foarte dificilă.

În acest timp, continuă bombardamentele. În urma exploziei unei rachete în Bahmut, a decedat un paramedic american. Pete Reed a fost ucis în orașul Bahmut, din estul Ucrainei, în timp ce ajuta civili, potrivit unui comunicat al Global Response Medicine, grupul de ajutor umanitar pe care l-a fondat.

Paramedic american, mort în Bahmut, în urma exploziei unei rachete

Reed, un veteran al marinei americane, a fost catalogat drept „ucis în timp ce acorda ajutor” într-o misiune cu o altă organizație, a declarat GRM într-o declarație postată pe rețelele de socializare.

„Ieri, fondatorul GRM, Pete Reed, a fost ucis la Bahmut, Ucraina. Pete a fost piatra de temelie a GRM, fiind președinte al consiliului de administrație timp de 4 ani. În ianuarie, Pete a renunțat la GRM pentru a lucra cu Global Outreach Doctors în misiunea lor din Ucraina și a fost ucis în timp ce acorda ajutor”, potrivit unei postări distribuite pe Instagram.

„Acesta este un reamintire clară a pericolelor cu care se confruntă lucrătorii de salvare și asistență în zonele de conflict, în timp ce deservesc cetățenii prinși în focul încrucișat. Pete avea doar 33 de ani, dar a trăit o viață în slujba celorlalți, mai întâi ca marin american decorat și apoi ca ajutor umanitar. GRM se va strădui să-și onoreze moștenirea și serviciul altruist pe care l-a practicat”, se arată în comunicat.

Reed a fost, de asemenea, listat ca director de țară pentru Ucraina pe site-ul Global Outreach Doctors.

Soția lui Reed a spus că soțul ei a murit salvând viața unui alt membru

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a confirmat „decesul recent al unui cetățean american în Ucraina” atunci când i-a fost solicitat un comentariu.

„Suntem în legătură cu familia și oferim toată asistența consulară posibilă”, a spus purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

„Din respect pentru intimitatea familiei în această perioadă dificilă, nu mai avem nimic de adăugat.”

Soția lui Reed, Alex Kay Potter, a scris pe Instagram că soțul ei nu numai că a trăit pentru datoria lui, ci se pare că a murit salvând viața unui alt membru al echipei.

„Evacua civili și răspundea celor răniți când ambulanța sa a fost bombardată. A murit făcând ceea ce era grozav, ceea ce i-a dat viață și ceea ce iubea și, se pare, salvând un membru al echipei cu propriul său corp”, se spune în postare.

Comentarii
  • Pe americanii astia ai gasesti ,,ajutand,,,numai in zonele de conflict..Sunt atrasi exact ca mustele la rahat.Cu cat e mai mult rahat cu atat se gasesc in numar si mai mare.Au interesele lor pe acolo.In ditamai tara ca Romania nu stiu sa fie vreo organizatie de asta americana care sa ajute prin spitalele noastre.Suntem buni doar la cumparat giorsele lor si sa le tinem bazele si soldatii platiti din saracia noastra.Cine crede ca astia nu mai pot de grija noastra ar face bine sa se caute la cap.

Adauga un comentariu