Local

Război între patronii hotelurilor Astoria și Traian! Cristian Stanciu și Vasile Pușcașu au ajuns, din nou, în fața judecătorilor ieșeni!

Publicat: 08 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Război între patronii hotelurilor Astoria și Traian Cristian Stanciu și Vasile Pușcașu au ajuns din nou în fața judecătorilor ieșeni
Cristian Stanciu, afaceristul care deține Hotelul Astoria, și Vasile Pușcașu, cel care deține Hotelul Traian

Fundația Ecologică Green (FEG), condusă de afaceristul Cristian Stanciu, a câștigat un litigiu cu firma lui Vasile Pușcașu, BSR Real Estate! Scandal între Hotelurile Traian și Astoria, izbucnit din cauza subsolului celor două hoteluri din centrul orașului. Judecătorii ieșeni i-au dat câștig de cauză lui Stanciu

Războiul total dintre patronii hotelurilor de lux din centrul Iașului, Astoria și Traian, a ajuns la un nou episod! Astfel, una dintre bătăliile purtate de Cristian Stanciu și Vasile Pușcașu a fost tranșată de judecători! Recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis cererea formulată de Fundația Ecologică Green (FEG), condusă de Cristian Stanciu, și Hotel Astoria, deținut de Vasile Pușcașu.

„Instanța admite cererea de emitere a ordonanței președințiale formulată de reclamantele FEG și Hotel Astoria SRL, în contradictoriu cu pârâta societatea BSR Estate SRL. Obligă pârâta să permită pentru reclamante, vremelnic, neîngrădit accesul și, complementar, să nu facă nimic de natură a împiedica trecerea către subsolul Hotelului Astoria, pentru aprovizionare, salubrizare, evacuare prin curtea carosabilă subterană care deservește Hotelul Astoria și Hotelul Traian, până la pronunțarea unei soluții definitive în dosarul de fond, aflat pe rolul Judecătoriei Iași”, au precizat judecătorii ieșeni.

Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Scandal între afaceriștii Cristian Stanciu și Vasile Pușcașu

De la achiziționarea celor două hoteluri din centrul Iașului, cei doi afaceriști, Cristian Stanciu și Vasile Pușcașu, au avut tot felul de conflicte. Râca dintre cei doi a pornit tocmai de la faptul că cele două hoteluri fac parte din același complex. De altfel, FEG a mai câștigat recent un litigiu, prin care solicita ca BSR Estate, firma controlată de Vasile Pușcașu, să îi permită accesul prin curtea carosabilă subterană care deservește cele două hoteluri. Stanciu a susținut că cele două hoteluri au fost gândite să lucreze împreună și aveau și anumite spații comune, respectiv între ele se putea circula, în spate existând o singură curte carosabilă cu două ieșiri. Pe acele ieșiri se făcea salubrizarea, se făcea aprovizionarea și se făcea eliminarea deșeurilor.

La un moment dat, cele două hoteluri au fost vândute ca urmare a intrării în insolvență a firmei care le deținea. Acestea au fost cumpărate de două companii diferite, una dintre firme fiind cea controlată de Vasile Pușcașu, respectiv BSR Real Estate. În ultima perioadă, una dintre unități, respectiv Hotel Astoria, a devenit hotel COVID-19. Reclamanții de la Fundația Ecologică Green au mai afirmat că au mai multe litigii cu firma controlată de Vasile Pușcașu.

„A fost amplasată de către Hotelul Traian o ușă metalică în fața ieșirii ușii de la subsol, pe care o și încuie, în acest sens la dosar existând un proces-verbal de constatare. Această situație nu este una tolerabilă. Partea pe care o reprezentăm are co-proprietate pe teren, însă nu are co-proprietate pe curtea carosabilă, care are, practic, valoare de construcție. Așadar, avem co-proprietate pe terenul care se află sub construcție. În acest sens, am promovat o acțiune pe calea dreptului comun, care se va soluționa pe procedura obișnuită. Însă, între timp, noi suntem împiedicați să funcționăm, întrucât, amplasându-se această ușă, ea reprezintă singura posibilitate de evacuare a gunoiului. Unitatea este hotel COVID-19, fiind de evacuat deșeuri de mare risc. În acest moment, hotelul se află în imposibilitate practică de funcționare”, au adăugat cei de la FEG.

Problemă cauzată de dispariția unor bunuri

FEG, fundație condusă de afaceristul Cristian Stanciu, a mai menționat că există dovezi indubitabile că acea ușă este închisă. La rândul ei, firma controlată de Vasile Pușcașu, BSR Real Estate, ceruse respingerea acțiunii, ca inadmisibilă.

„FEG nu are niciun spațiu proprietate, nici măcar comună, în subsolul prin care dorește să treacă pentru a deversa gunoiul menajer. Proprietarul Hotelului Traian a permis accesul neîngrădit a părții reclamante FEG prin curtea carosabilă proprietate exclusivă a hotelului, tocmai pentru a se duce gunoiul menajer la acele pubele, ce sunt amplasate tot pe proprietatea exclusivă a hotelului, ajungându-se a se monta această ușă tot pe proprietatea exclusivă a Hotelului Traian, sub nicio formă pe un spațiu comun sau co-proprietate cu Hotelul Astoria. Au dispărut numeroase bunuri depozitate pe această proprietate în curtea carosabilă”, au spus cei de la firma controlată de Vasile Pușcașu.

Adauga un comentariu