Actualitate

Război total intre Klaus Iohannis şi USR după ce cei din urmă nu mai sunt doriți la Guvernare: Președintele a păcălit milioane de români

Publicat: 22 oct. 2021
Klaus Iohannis, președintele României zâmbește iar în spatele lui se află un banner cu ACL
Klaus Iohannis, președintele României este atacat dur de cei din USR

Pare să nu mai fie cale de împăcare intre USR, președintele Klaus Iohannis și PNL, după ce liberalii nu îi mai vor la Guvernare pe Dacian Cioloș&Co. Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că a păcălit milioane de români.

Declarațiile vin în contextul în care Klaus Iohannis i-a numit pe cei din USR ca fiind ” crizatori” și nu îi mai dorește în coaliție. Altfel spus, cei din PNL vor negocia cu PSD pentru formarea unei majorități parlamentare care să susțină Guvernul Ciucă.

Ionuț Moșteanu, USR, atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis despre care spune că a păcălit milioane de români

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, Ionuț Moșteanu a declarat că președintele Klaus Iohannis a păcălit milioane de români care l-au votat pentru a-i scăpa de PSD. Purtătorul de cuvânt al USR declară că este şocat de faptul că președintele Iohannis se apucă de reforme alături de cei din PSD în contextul în care USR au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva social demicratilor:

Președintele i-a păcălit pe milioanele de români cărora le-a cerut votul ca să ”îi scape de PSD”.
Să spui că USR a blocat reformele în justiție, în administrație și în domeniul pensiilor, este o ticăloșie politică.
Să spui că astăzi te apuci de treabă cu PSD, „cei care vor să fie alături de noi”, înseamnă că trădezi votul a milioane de români.

USR a fost în stradă împotriva ticăloșiilor PSD-ului condus de Liviu Dragnea. Ne-am luptat pentru o justiție curată și pentru o Românie europeană. Când am intrat la Guvernare, i-am avertizat de la început: s-a terminat cu combinațiile politice pe sub masă. Nu am acceptat să ne punem semnătura pe un tun de 50 miliarde de lei, mită pentru baroni. Și asta i-a deranjat. Nu am acceptat să le numim toți incompetenții în companiile de stat. Pentru asta ne-au numit „drulăi”. Acum suntem numiți „crizatori”, iar PSD sunt cei cu care se pot face reforme.
Asta e o deformare a realității. (…) se arată în postarea publicată de Ionuț Moșteanu.

Klaus Iohannis, atac dur la adresa USR pe care i-a numit ” crizatori”

Într-o conferință de presă susţinuta vineri dimineaţă, Klaus Iohannis a lansat un atac dur la adresa celor de la USR pe care i-a numit crizatori. Președintele a menționat faptul că această criză a fost declanșată de o serie de oameni care au dorit să arate cât de importanți sunt:

”Au fost unii care au făcut această criză vrând să arate cât de importanți sunt, dar au sfârșit prin a se vedea cât de neimportanți sunt. Avem absolută nevoie de o justiție independentă, dreaptă. Avem nevoie de schimbări. Legile justiției sunt de pe vremea PSD-ului lui Dragnea. Avem nevoie de reformă în administrație, de reformă în domeniul pensiilor, a salarizării publice. Toate aceste lucruri au rămas în nelucrare. Coaliția nu a reuștit să rezolve. N-are rost să zic de ce nu au reușit. Au arătat cine au fost crizatorii. Cei are trebuiau să facă reforme au produs crize. Trebuie să facem treabă cu cei care vor să fie alături de noi. E un calcul pe care l-am făcut pentru România și pentru români. Așa o să fie”, a spus Iohannis.

Vă aducem aminte faptul că președintele l-a desemnat pentru funcţia de premier pe Nicolae Ciucă. Cei din PNL au declarat faptul că vor negocia o majoritate în Parlament cu PSD dar și cu UDMR, excluzând de la negocieri pe cei din USR.
Comentarii
Adauga un comentariu