Local

Războiul nu l-a putut opri pe Emil! Fotbalistul în vârstă de 10 ani continuă antrenamentele cu Politehnica Iași – GALERIE FOTO / VIDEO

Publicat: 12 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Războiul nu l-a putut opri pe Emil Fotbalistul în vârstă de 10 ani continuă antrenamentele cu Politehnica Iași  GALERIE FOTO  VIDEO
Cezar Honceriu este bucuros că Emil s-a integrat în echipa de la Politehnica Iași

Războiul din Ucraina a oprit orice activitate din viața unui copil, fie că vorbim despre educație sau despre sport. Academia CSM Politehnica Iași ajută copiii care vin din Ucraina să se integreze cu ușurință în echipă. Băiatul, în vârstă de 10 ani, este din Odesa și este pasionat de fotbal de mic. În această perioadă, tatăl lui Emil îl însoțește la antrenamentele Politehnicii Iași

Fotbalul este mai mult decât o pasiune pentru Emil Lavrențiev, iar acesta înțelege că un fotbalist poate să își asigure un venit financiar semnificativ. Dorința băiatului de a acumula cât mai multă experiență în acest domeniu sportiv se observă din faptul că a găsit o soluție de a continua antrenamentele, chiar dacă a plecat din Ucraina.

Ce îl motivează pe fotbalistul de 10 ani să facă sport

Emil Lavrențiev este cel mai mare fiu al lui Andrei Lavrențiev. Acesta mai are încă doi copii, un băiat și o fată. Tatăl lui Emil este alături de el și îl încurajează foarte mult. Încă de mic, băiatul este pasionat de fotbal.

”Emil a început să se antreneze de la vârsta de 4 ani, acum are 6 ani de când joacă fotbal. Este un băiat ambițios și energic. Mulțumim antrenorilor de la Politehnica din Iași că ne-au primit cu brațele deschise”, a menționat Andrei Lavrențiev, tatăl băiatului.

Această pasiune de a juca fotbal este una moștenită de la tată. Andrei Lavrențiev a spus reporterilor de la BZI că a fost jucător profesionist de fotbal, dar s-a lăsat pentru că nu a fost atât de talentat, în comparație cu Emil.
Reporterii de la BZI l-au întrebat pe Emil Lavrențiev care este motivația din spatele antrenamentelor.

”Cu ajutorul acestui tip de sport poți deveni milionar, iar atunci când termini cariera, poți să nu mai faci nimic altceva. Acest lucru mă motivează foarte mult”, a menționat Emil.

Datorită unei pregătiri sârguincioase, Emil a reușit până acum să obțină mai multe medalii și cupe cu Cernomoreț Odessa, echipa la care a fost legitimat.

Emil Lavrențiev se antrenează la Politehnica Iași

Când era în Ucraina, Emil făcea parte din echipa Cernomoreț Odessa, formație aflată în top trei cele mai bune echipe din Ucraina la categoria lui de vârstă.
Odată ce a ajuns la Iași, băiatul a început pregătirile la grupa de copii și juniori a Politehnicii Iași, după cum anunța pe pagina de Facebook Academia Politehnica Iași.

”Academia CSM Politehnica Iași este fericită să integreze copiii familiilor ucrainene în această grea perioadă a vieții lor. Emil Lavrențiev are 10 ani, vine din Odessa și se va antrena în cadrul Academiei.
Bine ai venit, Emil, în România, suntem bucuroși să faci parte din familia Politehnica Iași!”, se arată în mesajul transmis de cei de la Politehnica Iași.

Cezar Honceriu este șeful Academiei și lector la UAIC, la Facultatea de Educație Fizică și Sport. Acesta se bucură pentru faptul că Emil a reușit să se integreze în echipă și îi acordă tot sprijinul, pentru a nu întâmpină vreo problemă de comunicare. Emil vorbește în limba engleză și reușește să înțeleagă cu ușurință toate indicațiile antrenorului.

Chiar dacă războiul l-a trimis departe de casă, fotbalistul de 10 ani a ajuns la Politehnica Iași, unde își poate continua activitatea sportivă cu sprijinul celor din conducerea grupării din dealul Copoului.

Adauga un comentariu