Local

Razie în cartierul Cantemir, din Iași! Localnicii erau terorizați de un grup de persoane fără adăpost care au pus stăpânire pe spațiul verde – FOTO

Publicat: 25 mai 2024
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Razie în cartierul Cantemir din Iași Localnicii erau terorizați de un grup de persoane fără adăpost care au pus stăpânire pe spațiul verde - FOTO
Astfel de situații sunt tot mai întâlnite în municipiul Iași

În cartierul Cantemir, localnicii erau îngroziți de ce se întâmplă într-un parc de lângă Gara Internațională Nicolina, unde locuia un grup de persoane fără adăpost. Oamenii au sunat de îndată la poliție, care a intervenit în forță

Chiar lângă niște bănci și la umbra copacilor, patru persoane fără adăpost au întins pături și tot felul de lucruri și și-au făcut un adăpost. Acestea sunt din Piatra Neamț și Podu Iloaiei. Oamenii au sunat imediat la Poliția Locală, care a trimis un echipaj la fața locului și a sancționat boschetarii.

Un grup de persoane fără adăpost a pus stăpânire pe un spațiu din Cantemir

Chiar la umbra copacilor, persoanele și-au întins plăpumi pe jos și s-au adăpostit. Ziua, trecătorii au observat cum 4 persoane dormeau pe spațiul verde, pe care l-au umplut și de gunoaie. În grup era și o femeie care era îmbrăcată în halat de baie. După ce au intervenit polițiștii, a fost chemată și o echipă de la Salubris, care a igienizat locul. De acolo, au fost ridicate toate păturile și plăpumile, dar și gunoaie din carton și plastic. Indivizii respectivi au fost amendați cu câte 200 de lei.

„Polițiştii locali din cadrul Serviciului Intervenţii, în timp ce patrulau pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice în zona bulevardului Dimitrie Cantemir (Gara Internaţională), au observat un grup de patru persoane care şi-au «încropit un loc de cazare ad-hoc şi neautorizat» în spatele unei bănci amplasate pe domeniul public. S-a procedat la stabilirea identităţii persoanelor în cauză, constatând că au domiciliile în Podu Iloaiei şi Piatra Neamţ. Poliţiştii locali au sancţionat contravenţional persoanele, conform H.C.L. Iaşi nr. 54/2020, şi le-au îndrumat spre domicilii. A fost solicitată prezenţa unui echipaj din cadrul S.C. Salubris S.A pentru igienizarea zonei. Au fost ridicate mai multe deşeuri menajere, textile, din carton şi mase plastice”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Iași.

Ieșenii au avut mai multe probleme de acest fel

În urmă cu câteva săptămâni, o situație similară a avut loc chiar vizavi de Gara din Iași. Chiar lângă Autogara Codreanu, mai mulți oameni fără adăpost și-au făcut un loc de cazare chiar pe iarba de lângă trotuar. Polițiștii au intervenit de îndată și i-au ridicat. Agenții au în evidență persoanele fără adăpost din Iași, însă numărul acestora este în creștere. Pe perioada verii, oamenii din alte județe își găsesc adăpost pe străzile din Iași. De cele mai multe ori, aceștia apelează la mila trecătorilor, iar astfel sunt mult mai ușor depistați de autorități. Din fericire, cerșetorii din Republica Moldova nu și-au mai făcut apariția pe străzile din Iași.

Persoanele fără adăpost, care au fost ridicate din zona Cantemir, au fost amendate și trimise la locul de domiciliu.

Comentarii
  • Acolo e in fata la neomarxistii de la ZDI. Asa le-o fi placand lor, promoveaza diversitatea, de ce nu i-au luat in sediu sa-i cazeze?
    Ia vedeti cine a chemat Politia, nu cumva a chemat-o ZDI, care altfel face propaganda pt. diversitate si incluziune?
    Si iata cum exista un Dumnezeu, cum cand sapi groapa altora, cazi singur in ea. USR si partidele pro-migranti ar trebui sa aiba si ele sediile in diversitate (cum binemeritat il are ZDI), de exemplu in fostul camin de nefamilisti din acelasi cartier sau in Cicoarei, nu ca ei stau intr-o zona buna si linistita iar altii care se confrunta zilnic cu haos din asta trebuie sa suporte, in numele neomarxismului!
    Inca o data, vedeti cine a chemat Politia, nu cumva a fost vorba de IPOCRIZIA ZDI?

Adauga un comentariu